fbpx
 

Marketing Guide: Den ultimative guide til LinkedIn annoncering

Marketing Guide: Den ultimative guide til LinkedIn annoncering

31. januar 2020


LinkedIn er kendt som det populære, professionelle medie, som mange bruger til at dele arbejdsrelaterede nyheder, artikler og viden. Men LinkedIn er faktisk også en god markedsføringskanal for jer, der annoncerer B2B eller hvis målgruppe især ville befinde sig på LinkedIn.

LinkedIn bruges i professionelt øjemed og derfor bruger en del virksomheder naturligvis også tid på mediet. Det er oplagt at bruge mediet til at målrette andre virksomheder med sin annoncering.

Hvordan annoncerer man på LinkedIn?

På LinkedIn annoncerer man gennem Campaign Manager. Her skal virksomheden oprette en konto med navn, valuta og den virksomhedsside som virksomhedskontoen skal knyttes sammen med. 

Der skal også oprettes en kampagnegruppe, der kan indeholde helt op til 200 kampagner. Når selve kampagnen skal opsættes skal det gøres ved at klikke på Opret kampagne.

Vælg målsætning

Ligesom med Facebook annoncering (hvis du kender til det), så skal der vælges et mål for kampagnen, altså hvad man gerne vil have at brugerne foretager sig når de ser annoncen.

Derefter vil LinkedIn optimere efter at vise dine annoncer til dem, der højst sandsynligt vil foretage handlingen.

Vælg målgruppe

Målgruppen kan indsnævres (eller udvides) med flere parametre og kriterier. Beliggenhed er et vigtigt parameter, og foruden den bør der højst tilføjes to andre målretningskriterier. Maksimummet på to kriterier er for ikke at indsnævre annoncernes rækkevidde for meget.

LinkedIns målretninger er fx brancher, jobtitler, virksomheder, udvalgte kompetencer eller endda antal års erfaring. 

Med de værktøjer kan du skræddersy målgruppen helt præcist efter dine ønsker. Fx kan du målrette annoncen til CMO’er med over 2 års erfaring, Paid Social Media Specialists med over 5 års erfaring eller noget helt tredje.

OBS. Et vigtigt segmenteringsværktøj er ekskludering. Her kan du fx ekskludere konkurrenter og din egen virksomhed. Det kan for nogle virksomheder også være en god idé at ekskludere ud fra et par af parametrene.

Størrelsen på målgruppen skal hverken være for snæver eller for bred. En målgruppe skal gerne være på omkring de 50.000 for at sikre at LinkedIn kan vise annoncerne til tilstrækkeligt med mennesker. Hvis for få mennesker ser annoncen er der en risiko for at den ikke opnår gode resultater. 

For lige at sammenligne med Facebook annoncering en ekstra gang, så kan det være en rigtig god idé at lave flere forskellige målgrupper, og få testet dem af. På den måde kan man som annoncør relativt hurtigt se hvilke annoncer der klarer sig bedst, og dermed slukke for dem, der ikke præsterer optimalt. 

Annonceformat

Når målsætning og målgruppe er på plads skal selve annonceformatet besluttes. Der er forskellige formater, hvis tilgængelighed kommer an på den valgte målsætning. Det er derfor ikke sikkert at alle er tilgængelige på dette stadie i oprettelsen. 

Fx kan der kun vælges videoannonce, hvis målsætningen er videovisninger.

Tekstannonce

En tekstannonce er en lille kort annonce, som vises i topbanneret eller ude i højre side af LinkedIn. Ofte består annoncen af en overskrift på 25 tegn, efterfulgt af en kort tekst på 75 tegn og måske et lille billede (100×100).

Videoannonce

Videoannoncer performer ofte bedst på LinkedIn. Ligesom på Facebook giver levende billeder mere blikfang til et budskab, og brugerne vil i højere grad interagere mere med videoer end med almindelige billeder. 

Faktisk kan annoncerne have en længde på helt op til 30 minutter, men de bedst præsterende annoncer ligger på omkring 30 sekunder. Gør budskabet klart og præcist – det virker bedst.

Displayannonce

Displayannoncer er placeret i højre kolonne på desktop, og kan ikke ses fra mobil. Displayannoncerne har den fordel at de kan tilpasses til den enkelte bruger. Det gør annoncen ved at bruge information fra brugerens egen profil til at personliggøre annoncen. Ligesom andre typer af dynamiske annoncer, kan de være mere iøjnefaldende og derfor have en rigtig god effekt.

Displayannoncer bruger ofte profilens billede og stilling til at vise relevante stillingsopslag.

Karusselannonce

De fleste annoncører kender til karusselformatet. Her kan brugeren swipe gennem flere billeder, og budskabet kan formidles på flere forskellige kreative måder. 

Sponsoreret indhold

Annoncører kan bruge et eksisterende opslag fra virksomhedens LinkedInprofil eller oprette et helt nyt. Det kan både være en video, billede, online formularer, karusseller eller andet. 

De sponsorerede annoncer kan bruges til at øge kendskabet til virksomheden, og være med til at skubbe til leadgenereringen.

Sponsorerede InMails

Denne type annonce fungerer som en sponsoreret mail, der bliver sendt til brugerne når de er aktive. På den måde sikrer LinkedIn sig at mange flere åbner de sponsorerede InMails.

OBS. InMails kræver faktisk et samtykke for ikke at være i strid med markedsføringsloven. Det er fordi InMails betegnes som elektronisk post, og derfor er på linje med de regler der gælder for e-mail markedsføring.

Lead Form Gen annonce

Dette annonceformat er ret nem at benytte, da den er forudfyldt med de informationer, som målgruppen allerede har skrevet på deres profil. Ligesom med leadannoncer på Facebook skal brugeren ikke forlade platformen for at udfylde, men skal bare trykke “submit”. 

Du kan lytte til vores podcast, hvor vi netop taler om LinkedIn’s lead gen-formularer her.

Hvad koster det at annoncere på LinkedIn?

Du kan angive et dagligt budget, et samlet budget for hele kampagnen og en budgivning, hvor du kan angive det maksimale beløb du vil betale per klik (CPC) eller for 1000 eksponeringer (CPM). 

Generelt set er annoncering på LinkedIn væsentligt dyrere end andre platforme. Det betyder blandt andet at man skal forvente at bruge et højere budget på Linkedin for at opnå resultater. Kører man med et for lavt budget på LinkedIn, kan resultaterne forringes. 

LinkedIn foreslår altid et budinterval/niveau som et skøn ud fra de konkurrerende bud fra andre annoncører, der også vil have fat i den samme målgruppe. 

Som med så mange andre annonceringsplatforme er det også på LinkedIn sådan, at man får flere resultater ud fra det budget man er villig til at bruge. 

Fordele og ulemper ved LinkedIn annoncering

Der er altid både fordele og ulemper ved at annoncere på en platform. På LinkedIn kan man få fat i virksomheder på en professionel platform, men er det virksomhedens medarbejderne, du skal have fat i, befinder de sig også på andre platforme. 

På Facebook er det fx muligt at målrette efter virksomheder ved at bruge virksomhedsdata, og derfor er Facebook også blevet en rigtig stor spiller når det kommer til B2B-annoncering.

LinkedIn i samspil med andre annonceringsplatforme

LinkedIn annoncering fungerer godt i samspil med andre annonceringsplatforme, da de forskellige platforme kan ramme de potentielle kunder forskellige steder i kunderejsen. 

Ved at supplere LinkedIn annoncering, med fx Facebook annoncering eller Google Ads, kan annoncerne få fat i kunderne uanset om de befinder sig på Facebook eller LinkedIn, og når de søger efter specifikke keywords. Det er oftest bedst at sprede sin markedsføringsindsats ud over flere platforme, da de kan supplere hinanden på forskellige måder.

Kom i gang med LinkedIn annoncering

Følg denne guide og begynd at bygge jeres LinkedIn-kampagner op. Hvis det ikke lykkes eller I har problemer med LinkedIn annonceringen, er I mere end velkomne til at kontakte os på tlf. +45 30 55 56 11.