Tools til instagram

13. marts 2020

Da det offentlige Danmark er lukket ned og mange bliver hjemme i disse dage, tænkte vi at det var en oplagt mulighed til at hente nogle nye apps ned, redigere billeder og arbejde lidt på virksomhedens visuelle identitet.

Hvorfor bruge Instagram professionelt?

Instagram er et vigtigt medie for virksomheder. Mediets visuelle stil gør at virksomheder virkelig kan udfolde sig, være kreative og udvikle på deres visuelle udtryk. Et aktuelt og relevant Instagramfeed er vigtigt for at fastholde virksomhedens følgere, skabe interesse, inspirere og måske i sidste ende også sælge. 

Efterhånden er Instagram så integreret en del af manges hverdag, at det godt kan betale sig at gøre lidt ekstra ud af indsatsen på mediet. Alle virksomheder er efterhånden på Instagram, og alle ser dagligt masser af indhold fra brands, der er dygtige til at lave indhold og skille sig ud.

Derfor har vi samlet nogle gode apps og tools som virksomheder kan bruge til planlæggelse, redigering af grafisk materiale og stories på Instagram.

Redigering

Da Instagram er et visuelt fokuseret medie, er apps til billed- og videoredigering en stor del af manges hverdag. Mange apps kan bruges til både beskæring, rammer, lysniveau og farver, mens andre fokuserer på et enkelt aspekt af redigeringen. Du behøver ikke nødvendigvis mere end en virkelig god redigeringsapp, men de kan alligevel lidt forskelligt, så overvej om du alligevel skulle supplere med en anden app for variationens skyld.

Darkroom

Darkroom er de fleste professionelle fotografers foretrukne redigeringsapp til Instagram.

En af de rigtig gode features i Darkroom er at appen giver brugeren mulighed for at nuancere redigeringen og skabe den sidste finish, selv efter du har valgt et filter til dine billeder. I Darkroom er det også et stort plus at du ikke skal importere filer fra galleriet, men at de automatisk hentes ned i appen og er lige ved hånden. 

VSCO

VSCO er en redigerings app, der med masser af indstillinger og filtre lader dig redigere dine billeder lige som du ønsker. Med den gratis version har du adgang til redigeringsværktøjer som blandt andet mæthed, lysstyrke og kontrast, mens Proversionen fx indeholder vintageinspirerede filtre og adgang til over 200 forudindstillinger, der gør det hurtigt og nemt at redigere smukke billeder.

Whitagram

Whitagram hjælper Instagrammere med at indsætte en hvid ramme rundt om deres billeder. Det kan for eksempel være fordi fotografen bedst kan lide at hele billedets størrelse bliver vist i på Instagram, eller det kan være fordi det passer ind i en bestemt æstetik eller et look, som virksomheden går efter. Uanset hvad er Whitagram simpel at bruge, hvis du har billeder i en bestemt størrelse, der skal passe bedre til formatet på Instagram.

Og så er der nogle der bare er vilde med det stilrene look, når alle billeder på deres profil har samme stil, hvide ramme og farvenuance.

Boomerang

Med Boomerang kan du lave sjove videogifs, der kan hjælpe med at skabe blikfang til jeres Instagramprofil. En Boomerang består af en række billeder, der afspilles i loop og dermed skaber en fin effekt og bevægelse. De korte videogifs er hurtige og nemme at lave, hvilket gør dem til en perfekte til virksomheder, der gerne vil have sjove og effektive opslag på Instagram.

Brug Boomerangs både til stories eller som opslag.

Stories

Eftersom Stories er blevet en stor del af Instagram, (Instagram stjal jo meget bekendt Snapchats storyfunktion i 2016) kan det godt betale sig at bruge tid og kræfter på at lave nogle flotte og spændende stories. 

Til det kan der blandt andet bruges smarte apps, der har skabeloner, værktøjer og andet til at lave visuelt flotte og engagerende stories, der med garanti vil skabe blikfang for virksomheden.

Unfold

Med Unfold kan du skabe flotte og interessante stories ved hjælp af nogle helt enkle og minimalistiske skabeloner. I Unfold kan du på kryds og tværs kombinere hvide rammer, billeder, video og tekst og skabe lige det udtryk du vil.

StoryArt & Highlight Cover

I StoryArt kan du vælge mellem utroligt mange skabeloner, der kan customizes lige efter dine ønsker. Billederne bliver flotte og stilfulde, og det er nemt at skabe en sammenhængende visuel identitet i dine Stories!

StoryArt har også lavet en seperat app der hedder Highlight Cover der, som navnet antyder, giver dig mulighed for at lave unikke covers til dine Story highlights. Det ser super professionelt og lækkert ud hvis alle highlights holdes i samme stil, og så er det nemt for dine følgere og besøgende på profilen at finde information om dine specifikke temaer i de forskellige highlights.

Mojo

I Mojo kan du lave flotte GIF-agtige stories, der med animeret tekst og billedskabeloner skaber blikfang og giver et professionelt udseende til dine stories. Brug billeder fra din kamerarulle og tilføj overskrifter og CTA’er for at engagere dine følgere til at foretage en handling.

På 1 minut har jeg lavet disse Stories – forestil jer lige hvor flotte de kunne blive hvis jeg rent faktisk gjorde noget ud af dem?

Planlægning af indhold

Mange virksomheder foretrækker at planlægge deres indhold til Instagram i god tid. Ved at bruge planlægningsværktøjer til arbejdet, kan det både spare tid og give et større og bedre overblik over ens indhold. Det gør det også nemmere at se hvilke opslag der kommer ud hvornår, og virksomheder kan spare tid ved at oprette mange opslag på samme tid og dermed være på forkant. 

Mange af disse værktøjer har en del af de samme funktioner, så valget mellem dem skal træffes ud fra andre faktorer som fx pris og brugervenlighed. Sammenlign dem med hinanden og kig på virksomhedens behov inden I vælger en platform.

Later

I Later kan du planlægge dine opslag på de sociale medier, og på den måde holde styr på hvornår de forskellige opslag skal udkomme. Har du den gratis version er det kun muligt at uploade billeder. Hvis du vil uploade videoer eller planlægge stories skal du opgradere din version. Later er et super værktøj, men er klart bedst i Pro.

Planoly

Med Planoly får du et planlægningsværktøj der lader dig planlægge opslag, holde styr på kommentarer, analysere din indsats og meget mere. Denne planner er kun til Instagram (og Pinterest), så arbejder du primært med Facebook er det ikke Planoly du skal vælge. 

I en travl hverdag er det bare sund fornuft at planlægge virksomhedens indhold til at udkomme når du ønsker det. Det sparer dyrebar tid, der kan bruges andre steder.  Planoly er nem at overskue og er et visuelt flot værktøj.

Hootsuite

Hootsuite er en af de helt store spillere på markedet. Funktionen er den samme som de to andre planlægningsværktøjer; du kan planlægge og styre dine opslag på de sociale medier. I Hootsuite kan du planlægge indhold på tværs af flere platforme og dermed kan I forblive aktuelle og top of mind hos jeres følgere, også selvom I ikke er på arbejde 24/7.

God fornøjelse med at lave (og planlægge!) flot og spændende indhold til Instagram!

Læs mere om Instagram annoncering her.

Skal vi samarbejde?

  Skal vi tage en snak?

   Er du ikke til formularer?

   Så giv os et kald på 30 55 56 11
   Eller skriv til info@makeitmedia.dk