Pinterest annoncering

Hvis du godt kunne tænke dig at annoncere på en platform, som både er en søgemaskine og et socialt medie, så er du kommet til det rette sted.

Pinterests annonceplatform byder på en lang række forskellige muligheder, som din virksomhed kan drage fordel af. Pinterest giver dig mulighed for at vælge den rette kampagnemålsætning, en klar målretning og nogle kreative annonceformater.

Kombinationen af socialt medie og søgemaskine giver dig nogle unikke muligheder, som du ikke finder samlet andre steder. Pinterests annonceplatform giver dig de velkendte muligheder med SoMe marketing, mens du samtidig kan målrette din annoncering baseret på søgeords adfærd. Denne Pinterest annoncerings guide tager dig gennem hele processen, så du har de bedste forudsætninger for at lykkedes med dine Pinterest ads.

 

Hvad er Pinterest?

Pinterest differentierer sig fra de andre kendte sociale medie platforme, da det er en visuel søgemaskine. Pinterest er en app som blev grundlagt i 2010, så mediet har faktisk en del år på bagen.

Deres mission er at hjælpe deres brugere med at opdage nye spændende ting, som kan inspirere dem til selv at gøre det. Mediet er blevet en af de mest populære platforme i verden over de seneste par år.

På pinterest kan du finde inspiration til et hav af forskellige emner. Du kan bl.a. finde inspiration til boligindretning og madopskrifter. Dit startfeed består af pins fra personer og virksomheder, som Pinterest har bestemt ud fra din aktivitet på platformen.

Pins er billeder, videoer og produkter, som du har mulighed for at gemme. De pins som brugerne gemmer bliver samlet i en personlig samling, som hedder et board. Her kan brugerne vende tilbage til de pins, som har inspireret dem. 

Pinterest er på mange måder mere en søgemaskine, end det er et socialt medie, men der er stadig mulighed for at brugerne kan interagere med hinanden.

Brugerne har mulighed for at lave deres egne pins, som kan være med til at inspirere andre. Her kan brugerne like, gemme og videresende indhold til andre brugere. Brugerne på Pinterest har også mulighed for at chatte privat med hinanden gennem PinChat. 

 

Hvem bruger Pinterest?

Det er interessant at vide hvem der bruger Pinterest, så du kan finde ud af om din målgruppe befinder sig på platformen. Der er i Danmark ca. 1,1 millioner pinners, som er det navn brugerne på platformen går under. På verdensplan er der over 450 millioner pinners hvor langt størstedelen af dem er kvinder.

Hele 72% af det samlede antal pinners i verden er kvinder, hvilket kan være nyttig viden, hvis kvinder er din virksomheds primære målgruppe. Det fortæller noget omkring, at kvinder søger mere inspiration på Pinterest end mænd gør, da blot 23% af brugerne er mænd.

Der er mange pinners i en købestærk alder tilstede på platformen, da over 75% af brugerne er i alderen 25-65+. Der findes derfor rigeligt med pinners, som er i en købestærk alder. Størstedelen af brugerne på platformen fortæller, at de er blevet medlem for at søge inspiration til køb. Det giver anledning til at tage fat i næste overskrift.

 

Hvorfor kan Pinterest annoncering være en effektiv funnel?

Pinterest annoncering kan være en rigtig god ide, hvis du formår at bruge platformen rigtigt. Pinterest brugerne benytter platformen som en inspirationskilde, og 89% af dem fortæller, at de er på platformen for at finde inspiration til køb. Det betyder, at du har mulighed for at ramme en købeklar målgruppe.

Langt størstedelen af brugerne på Pinterest er i en købestærk alder, da det må formodes, at de fleste har et fuldtidsarbejde. Det er en god indikation på, at du med den rette brug af Pinterest marketing kan skabe nogle gode resultater.

 

Hvad koster pinterest annoncering?

Når du skal lave Pinterest annoncering, så skal du vælge et kampagneformål, hvilket har betydning for prisen. Pinterest gør på deres annonceringsplatform brug af annonceauktioner og CPC budgivning, hvor du som annoncør kan byde ind på annonceplads. Kampagneformålet har betydning for hvordan du byder ind på auktionen og hvilke annonceformater du kan gøre brug af.

Det første du skal tage stilling til i forhold til pris er kampagnebudgettype. Du skal her fortælle Pinterest, hvor mange penge du gerne vil bruge på dine Pinterest ads.

Du skal vælge mellem daglig og levetid. Vælger du dagligt budget, så angiver du hvor mange penge Pinterest må bruge per dag i promoveringen af dine annoncer. Vælger du levetid, så skal du angive i hvor lang en periode annonceringen skal køre, og hvor mange penge Pinterest må bruge i den periode. 

 

Budstrategi

Der er to former for budstrategi, men det er ikke alle annonceformater der benytter sig af budstrategi. Under kampagnemålsætningen ‘videovisninger’ skal du i stedet angive maksimum pris per CPV (Cost Per View).


Automatisk budstrategi = Pinterest administrerer dine bud.

Brugerdefineret budstrategi = Du angiver hvad du maksimalt vil betale per hændelse.

 

For at gøre det helt klart hvordan det fungerer for de forskellige kampagnemålsætninger, så går vi dem igennem en efter en:

 

 • Brandbevidsthed

Her kan du vælge mellem automatisk og brugerdefineret. Prisen på annonceringen afhænger af hvad du maksimalt vil betale per CPM (Cost Per Mille), når brugerne klikker sig videre fra annoncen til dit website.

 • Videovisninger

Når du skal byde ind på videovisninger, så angiver du den maksimale pris, som du er villig til at betale for CPV (Cost Per View). Det betyder at du vælger en pris, som er det maksimale beløb, du vil betale for at brugerne ser din video i to sekunder eller mere. 

 • Overvejelse

Under overvejelse vælger du selv om dine bud skal være automatiske eller brugerdefineret. Hvis du vælger brugerdefineret, så skal du angive den maksimale pris, som du vil betale for CPC (Cost Per Click)

 • Konverteringer

Under konvertering vælger du også om dine bud skal være automatiske eller brugerdefineret. Her angiver du dit budget og hvad du maksimalt vil betale per CPA (Cost Per Action), når brugerne klikker sig videre til dit website.

 • Katalogsalg

Ved katalogsalg vælger du også om dine bud skal være automatiske eller brugerdefineret. Du skal angive dit budget og hvad du maksimalt vil betale per CPA, når brugerne klikker sig videre til dit website.

 

Som du nok kan fornemme, så er prisen på Pinterest annoncering kompleks, og vi kan ikke give et præcist svar på det. Udover ovenstående informationer om hvordan du byder ind på annonceplads, så har antallet af annoncører der forsøger at ramme samme målgruppe også betydning for prisen. 

Hvis der er mange annoncører, som forsøger at ramme samme målgruppe, så er konkurrencen høj og prisen for annonceringen vil stige. Hvis der ikke er særlig mange annoncører, som forsøger at ramme samme målgruppe, så er konkurrencen lav og prisen ligeså. Prisen på pinterest afhænger derfor meget af konkurrenceniveau.

Hvis vi skal sige noget generelt om prisen på Pinterest annoncering, så er mængden af danske annoncører stadig lav. Det betyder at annoncepriserne stadig er lave, og der er derfor gode muligheder for at skabe gunstige resultater med markedsføring på Pinterest. 

 

Sådan fungerer Pinterests annoncesystem

Hvis du har stiftet bekendtskab med andre SoMe annonceringsplatforme, så vil Pinterests annonceringsplatform virke bekendt. Annonceringsplatformen er bygget op på samme måde, og derfor bliver dine annoncekampagner inddelt i tre niveauer: Kampagne, Annoncegruppe og Annoncer. 

Vi vil gennemgå de tre niveauer og hvilke muligheder det giver for din Pinterest annoncering.

 

Kampagnemålsætninger på Pinterest

Når du skal oprette en ny annoncekampagne på Pinterest, så skal du vælge en kampagnemålsætning. Det er et udtryk for hvad du gerne vil opnå med din annoncering. Pinterest giver dig mulighed for at vælge mellem tre forskellige målsætninger: Opbyg bevidsthed, Anspor til overvejelse og Opnå konverteringer.

 

Opbyg bevidsthed

 • Brandbevidsthed

Hvis du har et ønske om at skabe brandawareness, så kunne kampagnemålsætningen brandbevidsthed være interessant at prøve af. Hvis du har læst med fra starten, så ved du at brugerne i høj grad er på pinterest for at finde inspiration og opdage nye brands. Brandbevidsthed kan være et stærkt redskab til at øge kendskabsgraden til dit brand, da dine pins vil blive eksponeret for mange pinners.

 

 • Videovisninger

Videovisninger er en anden kampagnemålsætning, som kan være med til at skabe brandawareness. Denne målsætning giver dig mulighed for at promovere videoer på pinterest, så du kan øge dit brands kendskabsgrad og få brugerne til at lave specifikke handlinger.

 

Anspor til overvejelse

 • Overvejelse (tidligere trafik)

Hvis du ønsker at trække mere trafik til dit website, så kan kampagnemålsætningen overvejelse være en god mulighed. Overvejelse har tidligere heddet ‘Trafik’, da denne målsætning viser dine annoncer til de pinners, som er mest tilbøjelige til at besøge din hjemmeside. 

 

Konverteringer

 • Konverteringer

For at kunne benytte kampagnemålsætningen ‘Konverteringer’, så skal du have installeret et Pinterest-tag, hvilket vi gennemgår længere nede på siden.

Du kan gøre brug af en konverteringskampagne, hvis du ønsker at få brugerne på Pinterest til at udføre værdifulde handlinger gennem dine annoncer. Konverteringer kan være alt fra tilmelding til nyhedsbrev, køb af produkter eller tilføje produkter til kurven. 

 

 • Katalogsalg

Hvis du sælger produkter på dit website, så kan katalogsalg være et stærkt værktøj til at skabe konverteringer. Du skal blot lave dit katalog med dine produkter inde på Pinterests annonceringsplatform, og så laver Pinterest automatisk produktpins. Disse produktpins kan promoveres som shopping annoncer, som kommer op på brugernes feed.

 

Målretningsmuligheder med Pinterest annoncering

Det er vigtigt, at du vælger den rette kampagnemålsætning, men din målretning er mindst lige så vigtigt. Det er vigtigt at dine annoncer bliver eksponeret for de rigtige brugere, så du har de bedste forudsætninger for at skabe et godt resultat med din Pinterest annoncering.

Pinterest giver dig en række af forskellige målretningsmuligheder, så dine annoncer ikke famler i blinde på den store platform. Din målretning er vigtig i bestræbelserne på at skabe succesfuld annoncering, da du skal ramme det publikum, som er mest tilbøjelig til at udføre den ønskede handling.

 

Brug Pinterest til retargeting

Pinterest giver dig nogle forskellige muligheder, hvis du ønsker at arbejde med retargeting på platformen. Retargeting kan være et godt værktøj at tage i brug, da du kan ramme pinners, som allereder har vist interesse for din virksomhed. Du har følgende muligheder for at lave en målgruppeliste til retargeting: Engagement, Besøgende på website og Kundeliste.

 

 • Engagement

Pinterest giver dig mulighed for at lave retargeting mod Pinners, som allerede har engageret sig i dit organiske indhold eller betalte indhold. Engagement er en god måde at bruge data fra Pinterest til din fordel, da du kan ramme Pinners, som er tilbøjelige til at engagere sig i dit indhold.

 

 • Besøgende fra Website

Du kan vælge at målrette din annoncering mod brugere, som allerede har besøgt dit website. Denne type målretning kræver dog at du har den rette data fra dit website, hvilket du kan få på flere forskellige måder. Vi anbefaler at du får opsat Pinterest-tag på din hjemmeside, hvilket vi hjælper med længere nede på siden. Pinterest-tag registrerer bl.a. hvem der har besøgt din hjemmeside via dit indhold på Pinterest.

 

 • Kundeliste

Den sidste mulighed Pinterest giver dig for at lave målretning mod tidligere brugere er en kundeliste. Det er en retargeting mulighed, som mange forskellige annonceplatforme tilbyder deres annoncører. Du skal oprette og uploade en kundeliste, som indeholder information på tidligere kunder. Den information giver dig mulighed for at målrette dine annoncer mod pinners, som før har handlet hos dig.

 

Brug Pinterest til lookalike audience

Lookalike audience er ligesom retargeting et kendt markedsføringsværktøj, som du finder på de fleste annonceringsplatforme. Lookalike giver dig mulighed for at finde nye kunder, som har en adfærd der ligner eksisterende kunders. 

Lookalike audience er et rigtig stærkt værktøj til at ramme potentielle kunder, som endnu ikke kender dit brand. Målgruppen minder om dine eksisterende kunder, og der kan derfor være en god chance for at finde nye kunder med denne målretning. 

 

Arbejd med Core Audience på Pinterest

Pinterests annonceringsplatform giver dig også mulighed for at målrette din markedsføring mod dit Core Audience, da du kan målrette annoncer på baggrund af: Interesser, søgeord og demografi.

Dit Core Audience er den målgruppe, som din virksomhed forsøger at sælge til. Pinterests annonceplatform giver dig mulighed for at ramme dit Core Audience, da du meget præcist kan målrette din annoncering mod den ønskede målgruppe. 

Pinterest giver dig mulighed for at målrette din markedsføring baseret på interesser og søgeord. Det betyder bl.a. at du kan målrette din annoncering mod brugere, der bruger bestemte søgeord på platformen.

Du kan ligeledes vælge emner, som har relation til din annonce. Så vil dine Pinterest annoncer blive vist til folk med lignende smag, som kunne finde dine annoncer interessante.

Pinterests annonceringsplatform giver dig mulighed for at målrette dine Pinterest ads på baggrund af demografi, hvilket kan være et effektivt værktøj at tage i brug. Pinterest giver dig mulighed for at målrette efter køn, alder, sted, sprog og enhed.

Hvis du kender din målgruppe, så kan du vha. demografi indsnævre din målgruppe. Der er både fordele og ulemper forbundet med at indsnævre målgruppen demografisk. Du kan vælge at benytte det demografiske værktøj, da det kan vise sig at skabe succesfulde annonceringsresultater. 

 

Annonceformater på Pinterest

Når du skal skabe succes med din Pinterest marketing, så er det vigtigt at vælge den rette kampagnemålsætning og målretning, men annonceformatet er mindst lige så vigtigt. Det er muligt at vælge mellem forskellige annonceformater på Pinterest, så du har de bedste forudsætninger for at nå dine målsætninger.

Pinterest tilbyder fem forskellige annonceformater, som hver især kan bidrage til noget forskelligt. Herunder finder du en beskrivelse af hver annonceformat, og hvordan du kan bruge dem til at opnå dine kampagnemålsætninger.

 

 • Sponsorerede pins

Det mest brugte annonceformat på Pinterest er sponsorerede pins. Over 83% af brugerne fortæller, at de foretager køb på baggrund af inspiration fra pins på deres feed. Sponsorerede pins er derfor et stærkt værktøj, da det giver dine pins ekstra synlighed på platformen. 

Sponsorerede pins er det mest populære annonceformat af flere forskellige årsager. Først og fremmest giver formatet dig mulighed for at eksponere produkter og indhold overfor de mange pinners på platformen. For det andet så kan brugerne også gemme det sponsorerede pin på et board, hvorefter ‘Promoted by’ forsvinder. 

Det vil altså sige, at du kan promovere enten et produkt eller noget indhold, og hvis brugerne gemmer det, så bliver den forhenværende annonce til organisk indhold på Pinterests platform. Den organiske pin har mulighed for at blive gemt af andre pinners, og dermed fortsat blive eksponeret for mange brugere, uden det koster ekstra annoncekroner.

 

 • Sponsorerede Video Pins

Pinterest giver også deres annoncører mulighed for at promovere deres Video Pins, hvilket kan være et rigtig stærkt annonceformat at gøre brug af. Video Pins er en god måde at fortælle sin historie på, samtidig med at det er en god måde at få brugernes opmærksomhed på. Ønsker du at gøre brug at dette annonceformat, så kan det være en god ide at gøre brug af tekst overlejringer. Det er nemlig ikke alle pinners, der ser Video Pins med lyd.

 

 • Promoverede karruseller

Promoverede karruseller er et annonceformat, som lader dig promovere flere forskellige produkter i samme annonce. Karrusel pins adskiller sig fra normale pins, da formatet giver brugerne mulighed for at swipe mellem flere billeder og videoer. Pinterest har gjort det muligt at have mellem 2-5 elementer i denne type annonceformat.

Formatet giver dig mulighed for at have 5 forskellige billeder eller videoer, som alle kan linke til forskellige landingssider. Dette annonceformat kan være yderst effektivt, hvis du ønsker at promovere flere forskellige produkter på samme tid. Promoverede karusseller bliver vist samme sted som normale pins.

 

 • Promoverede app-pins

Hvis du ønsker flere downloads af din app, så kan du med fordel gøre brug af promoverede app-pins. Denne type Pins giver brugerne på Pinterest mulighed for at download din app uden de skal forlade Pinterest.

Din app-pin har en installerings knap og en beskrivelse af appen. Promoverede app-pins kan være et godt værktøj til at øge antal downloads, da 80% af brugerne bruger deres mobile enhed til at tilgå Pinterest. 

 

 • Shopping Pins

Det giver lidt sig selv, men Shopping Pins er et perfekt annonceformat, hvis du ønsker at sælge produkter. Shopping Pins er et annonceformat, som kan lave produkter fra dit katalog om til Pins.

Hvis du f.eks. ønsker at sælge en sommer kollektion af tøj til kvinder, så kan du få dine produkter til at blive eksponeret, når kvinderne begynder at søge inspiration til valg af sommertøj. Shopping Pins adskiller sig fra traditionelle Pins, da du kan tilføje en masse information om de valgte produkter, som brugerne kan tilgå.

 

Placering af dine Pinterest annoncer

Pinterests annonceringsplatform giver dig mulighed for, at angive hvor på platformen du gerne vil vise dine annoncer. Du har tre forskellige muligheder, når du skal vælge placering af annoncer: Alle, oversigt og søgning.

Oversigt = Her vil dine annoncer blive vist, når brugerne kigger på deres startfeeds og relaterede pins.

Søgning = Her vil dine annoncer blive vist i søgeresultaterne og relaterede pins.

Alle = Her vil dine annoncer blive vist i både oversigt og søgning.

Det anbefales at gøre brug af ‘Alle’, så du øger muligheden for at flere pinners ser din annonce.

 

Kom i gang med annoncering på Pinterest (Step-by-Step Guide)

Du har nu fået en grundlæggende forståelse for hvordan Pinterest og deres annonceringsplatform fungerer. Nu skal du i gang med at bruge den, så du kan opnå succes med din virksomhed. Derfor har vi lavet en step by step guide, så du nemt kan komme i gang med din Pinterest annoncering.

 

Step 1: Opret en Pinterest virksomhedskonto

For at komme i gang med annoncering på Pinterest, så skal du lave en virksomhedskonto på www.pinterest.com.

Det første du skal gøre er at indtaste dine ønskede login oplysninger.

 

pinterest annoncering

Du skal nu gennem en række trin, hvor du skal opbygge din profil og beskrive din virksomhed.

pinterest markedsføring

Når du er kommet gennem oprettelsesprocessen, så vil du lande på Pinterests virksomhedscentral, hvorfra du kan tilgå alle funktioner der er forbundet med din Pinterest marketing.

 

Step 2: Opret din Pinterest kampagne

Du har nu oprettet en virksomhedskonto på Pinterest, så nu er du faktisk klar til at lave din første kampagne.

For at komme i gang med din Pinterest markedsføring, så skal du finde fanen ‘Annoncer’ oppe i venstre hjørne. Her skal du klikke på ‘Opret Annonce’.

 

pinterest ads

 

Du vil nu blive sendt til denne landingsside, hvor du kan oprette din første Pinterest kampagne. Vi har tidligere i guiden været omkring de forskellige kampagnemålsætninger på Pinterest. Det er på dette niveau, at du skal vælge hvad dit formål med kampagnen er.

 

pinterest marketing

 

Det næste du skal tage stilling til er kampagnebudget og tidsplan for din Pinterest annoncering. Vi har trykket på kampagnemålsætningen ‘Overvejelse’, som er et formål der skal budgetteres på kampagneniveau. Når du indtaster et kampagnebudget, så sørger Pinterest for at fordele budgettet mellem annoncegrupperne.

Der er nogle formål, hvor du har mulighed for at vælge hvordan dine penge skal budgetteres mellem dine annoncegrupper.

Nu har vi valgt formålet ‘Overvejelse’ og derfor skal vi også vælge en tidsplan på kampagneniveau. Her har du mulighed for at vælge mellem ‘Kør Kontinuerligt’ og ‘Kør på bestemte datoer’.

Vælger du kontinuerligt, så er dine annoncer aktive indtil du stopper dem.Vælger du bestemte datoer, så stopper dine annoncer med at være aktive på den valgte slutdato.

 

pinterest annoncering

 

Step 3: Opret din Pinterest annoncegruppe

Når du har valgt kampagnemålsætning, så bliver du sendt videre til annoncegruppe. Det første du skal gøre er at give din annoncegruppe et navn, så du kan adskille den fra dine andre annoncegrupper.

Det næste du skal tage stilling til er målretningen af din Pinterest markedsføring. Du skal vælge en strategi, og du har mulighed for at vælge mellem: Kom i kontakt med brugere igen, Find nye kunder og Vælg dine egne.

Kom i kontakt med brugere igen er et strategi, hvis du gerne vil lave retargeting. Find nye kunder kan du bruge til at lave lookalike audience, og på den måde skaffe nye kunder.

Du kan også vælge dine egne, hvor du ikke gør brug af Pinterests anbefalinger. Kun annoncører med erfaring indenfor Pinterest annoncering bør bruge denne målretningsstrategi.

 

pinterest markedsføring

 

Pinterest giver dig også mulighed for at lave målretning på baggrund af Interesser, Søgeord, Demografi og Placering. Det er et værktøj du kan tage i brug, hvis du gerne vil annoncere mod dit Core Audience. Hvis du har et højt kendskab til din målgruppe, så kan dette værktøj være meget effektivt.

Desto mere du justere på de forskellige faktorer, så vil din ‘Potentielle målgruppestørrelse’ blive mindre. Du kan hele tiden følge med i målgruppestørrelse i højre side af skærmen, hvor Pinterest giver dig et billede af, om det er en smal eller bred målgruppe.

 

pinterest markedsføring

 

Hvis du har valgt en kampagnemålsætning, hvor budget og tidsplan kan justeres i de enkelte annoncegrupper, så er det her du indtaster informationerne.

Du skal nu tage stilling til ‘Optimering og levering’ af din annoncegruppe. Det er her du skal vælge din budstrategi, som enten er automatisk eller brugerdefineret. Vælger du ‘Automatisk’, så sørger Pinterest for at få flest klik for dit budget. Vælger du ‘Brugerdefineret’, så styrer du selv hvor meget du byder på auktionerne.

Det anbefales at du benytter dig af ‘Automatisk’, så du får det fulde udbytte af dine annoncekroner.

 

pinterest ads

 

Step 4: Opret din Pinterest annonce

Du er nu kommet til, at du skal udarbejde din første annonce. Du skal her vælge de pins, som du ønsker skal være en del af din annoncegruppe. Hvis du allerede har en pinterest profil, hvor du tidligere har lagt pins op, så vil du kunne finde dem her.

I højre side kan du benytte dig af filtermulighederne, som giver dig mulighed for at finde det rette format og den rette pin til annoncen.

 

pinterest markedsføring

 

Hvis du ikke har pins liggende, som du ønsker at bruge til annoncen, så kan du oprettet en ny pin. Du trykker på + ikonet, som sender dig videre til ‘Byggeprogram til pins’.

Byggeprogrammet er meget brugervenligt og ligetil at finde ud af. Du uploader det ønskede billede eller video, og så kan du tilføje opslagstavle, titel, beskrivelse, alternativ tekst og destinationslink. Hvis du ønsker flere forskellige annoncer i din annoncegruppe, så kan du trykke på + ikonet i venstre hjørne, som tillader dig at bygge flere annoncer.

 

pinterest markedsføring

 

Nu er du faktisk færdig og klar til at aktivere din Pinterest annoncering. Du mangler kun at trykke ‘Offentliggør’, og så bliver dine Pinterest annoncer eksponeret til platformens Pinners.

 

Track performance med Pinterest Tag

Når du arbejder med digital marketing, så er noget at det vigtigste at have styr på tracking. Uden tracking kan du ikke sige om din kampagne har været en succes eller ej. Tracking giver dig ligeledes mulighed for løbende at se hvordan en annonce performer.

Performer en annonce dårligt, så kan du se det vha. din tracking og stoppe annoncen. Tracking kan derfor være med til at spare din virksomhed for mange unødvendige annoncekroner. 

På pinterest skal du installere et pinterest-tag, som kan måle effektiviteten af dine annoncer. Pinterest-tagget kan spore en lang række forskellige hændelser som f.eks. køb og leads. Trackingen giver dig den nødvendige data, så du kan optimere din annoncering på Pinterest.

Derfor skal du opsætte et Pinterest-tag på din hjemmeside:

 • Forstå din målgruppe
 • Få de målinger, der betyder noget
 • Verificer trafik

 

Opsætning af Pinterest Tag ID på website

For at kunne tracke trafikken på dit website, så skal du have tilføjet dit Pinterest Tag ID på din hjemmeside. Pinterest giver dig tre forskellige muligheder for at installere dit Pinterest-tag på din hjemmeside.

 • Brug en integrationspartner
 • Tilføj kode på website
 • Send e-mail med instruktioner

Hvis din hjemmeside f.eks. er bygget i WordPress, så koster det penge at opsætte Pinterest Tag ID på din hjemmeside med en integrationspartner, og du skal derfor gøre brug af valgmulighed nr. 2.

Du skal manuelt installere dit Pinterest-tag ved at tilføje en kode til din hjemmeside. Her skal du bruge din basiskode, som skal installeres for at dine hændelseskoder fungerer.

For at komme i gang med opsætning af tracking, så skal du gå ind under fanen ‘Annoncer’. Her trykker du på ‘Konvertering’, som sender dig videre til landingssiden, hvor du kan administrere dine Pinterest-tags. Lidt nede på siden finder du ‘Installer dit Pinterest-tag’, hvor du vælger mulighed nr. 2 ‘Tilføj kode på website’.

 

pinterest ads

 

Du vil nu blive sendt videre til Pinterests step-by-step opsætning, hvor du skal tilføje basiskoden på din hjemmeside.

 

Basiskode på Pinterest

Du skal sørge for at din basiskkode er på alle de sider, som du ønsker at tracke hændelser fra. Det kan godt virke lidt komplekst, men det er det faktisk ikke. Er dit CMS f.eks. WordPress, så kan du downloade et Plugin, som tilføjer koden til alle sider på en gang.

Når du har tilføjet basiskoden til din hjemmeside, så kan du indsætte hændelseskoder, som lader dig tracke helt specifikke hændelser på dit website. Basiskoden og hændelseskoden er også to gode værktøjer til at lave retargeting på Pinterest, da de tracker trafikken på din hjemmeside.

Det er meget vigtigt at du får implementeret din basiskode og hændelseskoder inden du starter din Pinterest annoncering, da de ikke kan tracke trafik med tilbagevendende kraft. Du begynder først at indhente data om trafikken på din hjemmeside, når din basiskode er installeret på din hjemmeside.

Følg Pinterests step by step guide, når du skal tilføje koden på dit website. Din basiskode vil se nogenlunde sådan her ud:

 

pinterest marketing

 

Hændelseskoder på Pinterest

Du kan tilføje hændelseskoder på dit website, så du kan se hvad der sker, når en bruger besøger en bestemt landingsside. Hændelseskoder giver dig et indblik i hvor mange der gennemfører de ønskede handlinger på din hjemmeside. Du kan ligeledes bruge hændelseskoder til at lave effektiv retargeting

Du kan med data fra din hændelseskode lave målrettet markedsføring mod brugere, som har været tæt på at udføre den ønskede handling.

Det kan være en effektiv markedsføringsstrategi, da du f.eks. kan målrette dine annoncer mod brugere, som har tilføjet produkter til deres kurv, men som ikke har gennemført købet. Det er en klassisk måde at lave retargeting på, som du måske kender fra andre annonceringsplatformen som f.eks. Facebook og Instagram.

Pinterest giver dig mulighed for at tracke følgende hændelser på din hjemmeside:

 • Checkout
 • AddToCart
 • PageVisit
 • Signup
 • WatchVideo
 • Lead
 • Search
 • ViewCategory
 • Custom
 • User-defined event

Når besøgende på din hjemmeside udfører den ønskede handling, så vil du kunne se det i din Pinterest Ads Manager.

 

Vurder effekten af din Pinterest annoncering

Det er vigtigt at holde øje med effektiviteten af dine kampagner, så du kan få maksimal output af din Pinterest annoncering. Du kan på Pinterests annonceringsplatform holde øje med hvordan dine kampagner performer, da de giver dig forskellige nøgletal som f.eks. CTR, eksponeringer, Pinklik og mange flere.

Du finder data for de enkelte kampagner ved at trykke på fanen ‘Annonce’ og derefter klikke på ‘Rapportering’. Du vil blive sendt til en landingsside, hvor du kan se performance for dine kampagner, annoncegrupper og annoncer.

Det giver dig et hurtigt og visuelt overblik over hvad der virker, så du løbende kan optimere din markedsføringsindsats på Pinterest.

 

Skal din virksomhed annoncere på Pinterest?

Nu til det helt store spørgsmål: Skal din virksomhed annoncere på Pinterest?

Det vil for mange virksomheder være relevant at lave Pinterest annoncering, da der findes rigtig meget forskelligt indhold på Pinterest. Der findes indhold under næsten alle tænkelige kategorier, og derfor kan du næsten være sikker på at din virksomhed er relevant for en eller flere kategorier.

De tre mest populære kategorier på Pinterest er: Boligindretning, kunst og gastronomi. Kan din virksomhed koble sig på en af disse, så skal du uden tvivl være til stede på Pinterest. Der findes mange andre populære kategorier, og du kan løbende følge med i hvad der trender inde på Pinterests virksomhedskonto. 

Hvis din virksomheds målgruppe udelukkende er mænd, så vil en anden platform nok være at foretrække. På nuværende tidspunkt er kun 23% af det samlede antal brugere på Pinterest er mænd, og platformen er derfor domineret af kvinder.

Mange virksomheder har gode muligheder for at skabe gode resultater med Pinterest ads. Pinterests annonceplatform indeholder forskellige kampagnemålsætninger, som på hver sin måde kan hjælpe din virksomhed. Pinterest er bl.a. en platform, som er ideel til at skabe brandawareness, da dine promoverede pins kan blive til organisk indhold, uden det koster ekstra annoncekroner.

 

Gode råd til din pinterest annoncering

Vi vil slutte vores Pinterest annoncerings guide af med at give dig nogle gode råd til din Pinterest markedsføring. Det kan være svært at lave virkelig gode annoncer på Pinterest, så derfor kommer vi med nogle tips til, hvordan du kan lykkedes med det.

 

Pinterest annoncering tip 1

Lav smukke og fængende pins, som får brugerne til at stoppe med at scrolle. Det er vigtigt at dine billeder og videoer er af høj opløsning og at billedet er lodret, da det giver det bedste resultat. Du skal dog altid holde dig indenfor de anbefalede specifikationer på Pinterest, så din annonce har de optimale betingelser for at performe godt. 

Det kan også være en god ide at implementere tekst på din annonce, hvilket der er flere gratis værktøjer som kan hjælpe med. Canva.com er et godt og nemt værktøj, som du med fordel kan inddrage i udarbejdelsen af din annonce. Her kan du tilføje tekst, vælge format og søge inspiration til visuelt udtryk.

 

Pinterest annoncering tip 2

Udnyt at Pinterest primært er en visuel platform. Pinterests feed består af billeder og videoer, og det er derfor vigtigt at lave et godt visuelt arbejde. Det kan være en god ide at få præsenteret dit brand ved navn, så du er sikker på at brugerne ved hvem de annoncerede pins kommer fra.

Du kan med fordel implementere virksomhedens navn på dine billedannoncer, så du skaber ekstra meget brandawareness. Det er ligeledes en god ide at virksomhedens navn fremgår i videoer indenfor de første par sekunder, så brugerne bliver præsenteret for navnet.

 

Pinterest annoncering tip 3

Hold øje med trends. Det er forskelligt hvilke kategorier der trender på Pinterest, og det kan din virksomhed drage fordel af. Når det bliver sommer, så er det pins med en sommer vibe der trender. Pinners er i denne perioden derfor mere tilbøjelige til at engagere sig i pins, som skriger af sommer og lyse dage. Du skal derfor sørge for at promovere indhold, som har en relation til sommer.

Din virksomhed kan højst sandsynligt kobles sammen med mange forskellige trends. Det er derfor vigtigt at holde et skarpt øje med det og være kreativ i koblingen mellem din virksomhed og emner der trender.

Hvis du logger ind på din virksomhedskonto, så kan du under fanen ‘Analytics’ gå ind under ‘publikumsindsigt’ og vælge ‘Alle Pinterest-brugere’. Her finder du bl.a. de mest populære kategorier og relaterede interesser for alle pinners.

 

Alternativer til Pinterest markedsføring

Hvis du ikke synes at Pinterest skal være en del af jeres marketing funnel, så findes der efterhånden mange andre alternativer til pinterest annoncering. Der findes efterhånden en håndfuld store SoMe platforme, som hver især har deres styrker. Vi har lavet en række forskellige guides omkring annoncering på følgende SoMe platforme:

Hvis du ønsker at kigge bort fra annoncering på sociale medier, så er det oplagt at du kigger nærmere på:

Skal vi samarbejde?

  Skal vi tage en snak?

   Er du ikke til formularer?

   Så giv os et kald på 30 55 56 11
   Eller skriv til info@makeitmedia.dk