INDLÆG OPDATERES …

Formålet med vores guide til LinkedIn annoncering

Formålet med vores guide til LinkedIn annoncering er at klæde dig godt på til at lave succesfulde kampagner på LinkedIn. Måske er du allerede i gang, men det performer ikke som du ønsker. Hvad skal du egentlig kigge efter, hvordan bygger du kampagner der performer og hvordan ser succes ud for dig?

I denne guide til LinkedIn markedsføring tager vi dig fra A-Z, og giver dig en simpel step by step guide, som du kan følge. Vi kommer også omkring helt konkrete strategier til LinkedIn annoncering og specifikke elementer, som du bør være opmærksom på.

Afslutningsvis kommer vi med alternativer til annoncering på LinkedIn.

 

Hvorfor LinkedIn annoncering?

LinkedIn er kendt som det yderst populære, professionelle netværksmedie, der bruges til at dele arbejdsrelaterede nyheder, artikler og viden. LinkedIn bruges også til at starte debatter, finde nye potentielle medarbejdere eller arbejdsgivere, samt til LinkedIn markedsføring. I Danmark er der over 2,6 millioner brugere på LinkedIn, hvilket er ca. 73% af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. På verdensplan er der over 660 millioner brugere på LinkedIn, så det er bestemt et populært netværksmedie. 

I markedsføringsøjemed bruges LinkedIn ofte til B2B markedsføring, eftersom langt de fleste befinder sig på LinkedIn i forbindelse med deres professionelle liv. På LinkedIn kan brugerne både bruge mediet som privatperson, eller som en medarbejder og på vegne af en virksomhed. Da der er så mange brugere af LinkedIn, er det muligt at målrette din annoncering på LinkedIn til personer i bestemte stillinger, eller med en specifik anciennitet. Kort sagt kan du målrette lige dem, der befinder sig i din kernemålgruppe og finde frem til de helt rigtige beslutningstagere. 

Det er dog ikke kun B2B-virksomheder der kan få gavn af LinkedIn annoncering. LinkedIn-brugerne er jo enkeltpersoner, der også kan være interesserede i produkter eller services, på samme måde som virksomheder kan. Selvom LinkedIn er et professionelt netværk med mange virksomhedsprofiler, er alle brugere bag skærmen, jo helt almindelige mennesker. 

 

Kom i gang med at annoncere på LinkedIn

Hvis du gerne vil i gang med annoncering på LinkedIn, er der en del spørgsmål, du skal stille dig selv inden du begynder: 

  • Hvad vil du gerne opnå ved at annoncere på LinkedIn?
  • Hvilken målgruppe vil du gerne ramme med min annoncering?
  • Er dine kreativer gode nok? (Billeder og video)
  • Hvilket budskaber er de rigtige til målgruppen?
  • Hvad er mit budget og tidsramme? 

Jo mere du har styr på inden du går i gang, jo mere veludført vil annonceringen blive. En velgennemtænkt strategi er altid bedre (og meget mere målbar) end en der lynhurtigt er smækket op uden omtanke og plan. 

 

Hvordan annoncerer du på LinkedIn? ( Step by Step Guide) 

Følg vores step by step guide til LinkedIn annoncering og kom godt i gang. Vores guide består af 10 simple steps, der tager dig fra oprettelsen af din annoncekonto på LinkedIn til opsætning af konverteringssporing.

Guiden er naturligvis opsat kronologisk, så følger du den fra start til slut, er du klar til at starte din første kampagne på LinkedIn, når du er færdig.

Har du uddybende spørgsmål til guiden, er du velkommen til at skrive til os.

 

Step 0: Opret LinkedIn-side

For at du kan komme i gang med annoncering på LinkedIn, er det et krav, at du har opsat en LinkedIn-side.

Gå til Linkedin.com og log ind på din personlige profil

Tryk herefter på “Arbejde” i topmenuen.

En sidebar-menu åbner sig i højre side. Tryk på “Opret en virksomhedsside +”, som er det nederst punkt i menuen.

Herefter ser du følgende på din skærm (Se nedenstående billede)

 

Opret linkedinside

 

Vælg nu den mulighed som passer til dig. Herefter vil du se følgende skærmbillede (Se nedenstående billede)

 

Udfyld LinkedInside

 

Som du kan se på ovenstående billede skal du ny udfylde din LinkedIn-side med udgangspunkt i din virksomhedsinformation.

 

Step 1: Opret Campaign Manager

På LinkedIn annonceres der gennem Campaign Manager, der ligesom Facebook Business Manager er der, hvor du styrer annonceringen. I Campaign Manager skal virksomheden oprette en konto med navn, valuta og vælge den virksomhedsside, som virksomhedskontoen skal knyttes sammen med. 

 

opret annoncekonto på linkedin

 

Step 2: Opret kampagnegruppe

Til at starte med skal der oprettes en kampagnegruppe. De kan indeholde helt op til 200 kampagner. Du opretter selve kampagnen ved at klikke på Opret kampagne.

 

opret kampagnegruppe til linkedin annoncering

 

Step 3: Kampagner – Vælg den målsætning der passer til dit formål

Præcis ligesom med Facebook annoncering (hvis du altså kender til det), så skal der vælges et mål for kampagnen. Hvilken handling vil du gerne have brugerne til at foretage sig når de ser annoncen? Når du har besluttet dig for et formål for din kampagne, vil LinkedIn optimere efter at vise kampagnen til brugere, der med størst sandsynlighed vil foretage den ønskede handling.

Vælger du den forkerte målsætning, vil din kampagne højst sandsynligt ikke få succes, da den ikke optimerer efter det rigtige, i forhold til det mål du gerne vil nå med din annoncering. Afhængigt af hvilken kampagnemålsætning du vælger, vil der være forskellige annonceformater og budstrategier tilgængelig.

 

Målsætning for LinkedIn annoncering

 

Brandkendskab

 

brandkendskab

 

Hvis dit mål er at opnå så meget eksponering som muligt til den lavest mulige pris, så skal du vælge kampagnemålsætningen “Brandkendskab). Her vil dine annoncer blive vist til den del af målgruppen, som er mest tilbøjelig til at tage et kig på din annonce.

Det er dog vigtigt at tilføje i denne forbindelse, at eksponering af din annonce sjældent fører til mange klik eller konverteringer her og nu. Som navnet indikerer på denne målsætning, så vil du opnå brandkendskab i og med at din annonce vil blive vist til så mange som muligt inden for det angivet budget.

Ved valg af denne kampagnemålsætning har du følgende annonceformater til rådighed: billedannonce, karruselannonce, videoannonce, tekstannonce, spotlight-annonce, følgerannonce, samtaleannonce og eventannonce.

Hvad angår budgivning for brandkendskab kan du vælge mellem om dit optimeringsmål skal være:

Rækkevidde
Eksponeringer

Hvis du vælger rækkevidde, vil LinkedIn forsøge at nå ud til så mange unikke personer som muligt.

Hvis du vælger eksponeringer, vil LinkedIn gå efter at levere så mange eksponeringer som muligt, uagtet om det er de samme personer der ser din annonce.

Budstrategien er sat på maksimalt forbrug (automatiseret), hvis du vælger rækkevidde som optimeringsmål. Det vil sige at Linkedin byder for dig automatisk med det mål at opnå mest muligt at det ønskede resultat for dit budget.

Hvis du vælger eksponeringer som optimeringmål, har du mulighed for at vælge mellem budstrategien maksimalt forbrug (automatiseret) eller målpris. Hvis du vælger målpris, vil LinkedIn forsøge at holde sig så tæt på dit omkostningsmål som muligt. Du angiver din målpris med udgangspunkt i, hvad du vil give pr. 1000 eksponeringer (CPM).

Du kan også vælge manuelt bud, hvor du angiver din maks CPM pris. På den måde har du 100% kontrol. Du kan dog godt risikere at din annonce ikke bliver vist, hvis du sætter dit bud for lavt. Du er nemlig i konkurrence med andre annoncører.

 

budgivning for linkedin annoncering

 

Trafik til hjemmeside

 

trafik til hjemmeside

 

Hvis du vælger trafik til hjemmeside, vil LinkedIn gå efter at skaffe dig så mange klik som muligt for dit budget. Når LinkedIn skal finde frem til, hvem der vil være mest tilbøjelig til at udføre den ønskede handling (klikke på din annonce) af dem i den angivet målgruppe, kigger LinkedIn bl.a. på historisk data, herunder adfærden for hvert LinkedIn medlem i din målgruppe.

F.eks. hvis din annonce handler om investering, vil LinkedIn prioritere dem i din målgruppe der tidligere har klikket på lignende content.

Hvad angår budgivning er indstillingen som standard “Klik på destinationsside” Det anbefales, at du IKKE ændrer denne til “Eksponering”, da det vil medføre færre klik på din annonce.

LinkedIn tilbyder tre forskellige budstrategier til denne kampagnemålsætning:

  1. Maksimalt forbrug (automatiseret). Her vil LinkedIn gå efter at skaffe dig flest mulige resultater med hele dit budget.
  2. Målpris. Her vil LinkedIn forsøge at holde sig i nærheden af dit omkostningsmål.
  3. Manuel budgivning. Her kan du selv styre dit bud i auktionerne. Du bør være opmærksom på, at hvis du angiver en for lav klikpris, kan det fører til at din annonce bliver vist mindre og hele dit budget ikke bliver brugt. Du kan evt. aktivere budjustering – med budjustering vil LinkedIn automatisk justere dit bud med op til 45%, hvis der er større sandsynlighed for at få klik, der vil føre til værdifulde handlinger (udfyld kontaktformular, download brochure, tryk på telefonnummer osv.)

 

Kampagnemålsætningen trafik til hjemmeside åbner op for følgende annonceformater: billedannonce, karruselannonce, videoannonce, tekstannonce, spotlight-annonce, meddelelsesannonce, samtaleannonce og eventannonce.

Du kan altså også bruge denne kampagnemålsætning til at trække mere trafik til dit LinkedIn-event.

 

Engagement

 

engagement

 

Engagement er kampagnemålsætningen til dig, der gerne vil have flere handlinger på dit indhold. Det kan være handlinger så som kommentarer, tilkendegivelser, delinger, flere følgere til din side, klik på annonce. Du kan også bruge denne kampagnemålsætning, hvis du ønsker at få flere følgere på din LinkedIn-side.

For at LinkedIn kan optimere leveringen af din LinkedIn annoncering ved brug af denne kampagnemålsætning, kigger de på historisk data for at finde frem til hvem i målgruppen der vil være mest tilbøjelig til at udføre ovenstående handlinger.

Du kan vælge følgende annonceformater til denne kampagnemålsætning: billedannonce, karruselannonce, videoannonce, følgerannonce, samtaleannonce eller eventannonce.

Det anbefales at du vælger “Engagementsklik” som optimeringsmål i leveringen af din annonce.

Du kan vælge 3 forskellige budstrategier ved brug af denne kampagnemålsætning:

  1. Maksimalt forbrug (automatiseret)
  2. Målpris (her sætter du et omkostningsmål pr. engagementsklik)
  3. Manuel budgivning

 

Videovisninger

 

videovisninger

 

Videovisninger er en kampagnemålsætningen der har til formål at vise din video til dem i din målgruppe, der vil være mest tilbøjelig til at se din video til ende. Vælger du videovisninger som kampagnemålsætning i din annoncering på LinkedIn, vil LinkedIn kigge på historisk data for at komme frem til hvem i din målgruppe der bruger mest tid på at se videoer med lignende indhold.

Det er nemt at vælge dit annonceformat, da der udelukkende er videoannonce til rådighed, når du har valgt denne kampagnemålsætning.

Du kan ligeledes vælge mellem de 3 forskellige budstrategier ved brug af denne kampagnemålsætning:

  1. Maksimalt forbrug (automatiseret)
  2. Målpris (her sætter du et omkostningsmål pr. videovisning)
  3. Manuel budgivning

Leads

 

leads med linkedin annoncering

 

Leadgenerering er en af de kampagnemålsætninger, der har konvertering som sit formål. Vores erfaring er, at leadgenerering er en af de kampagnemålsætninger, der performer bedst, når det kommer til at skaffe konverteringer med LinkedIn annoncering. Det skyldes i høj grad, at du konvertere din målgruppe direkte på platformen via en lead gen form. Du har derfor fjernet alt friktion. Der er ingen hjemmeside som loader langsomt i at forældret design fra 2010.

Når brugeren trykker på din lead annonce, bliver du ikke sendt videre til en hjemmeside – i stedet for åbner en native lead form, som allerede er præ-udfyldt med den profilinformation som LinkedIn allerede har på personen. Det vil sige navn, e-mail, telefonnummer, virksomhed osv. Du kan selv vælge hvilken felter og information du ønsker, når du opretter din leadformular. Den klare anbefaling er, at du kun beder om den information du har brug for. Der er ingen grund til at indsamle information som du ikke skal bruge – du risikerer også at din succesrate bliver lavere.

Du kan vælge følgende annonceformater, når du laver en leadgenereringskampagne: billedannonce, karruselannonce, videoannonce, meddelelsesannonce og samtaleannonce.

Hvad angår budgivning kan du vælge mellem tre optimeringsmål:

  1. Leads (Levér annoncer til de medlemmer, der med størst sandsynlighed vil udfylde en Lead Gen-formular på LinkedIn.)
  2. Klik (Levér annoncer til medlemmer, der med størst sandsynlighed vil klikke på dine annoncer.)
  3. Eksponering (Levér så mange eksponeringer som muligt.)

Vi anbefaler klart at du vælger “Leads”.

Vælger du “Leads” kan du vælge mellem to forskellige budstrategier:

  1. Maksimalt forbrug (automatiseret)
  2. Manuel budgivning (forbedret)

 

Konvertering på website

 

konvertering med linkedin markedsføring

 

Jobansøgere

 

Step 4: Udvælg din målgruppe

Når du skal udvælge din målgruppe, er det vigtigt at være opmærksom på at den hverkem må være for bred eller for snæver. Målgruppen kan indsnævres og udvides alt efter hvilke parametre og kriterier, der er vigtige for du kan at definere din målgruppe bedst muligt. For eksempel er beliggenhed et ret vigtigt parameter for nogle virksomheder, og foruden det parameter, bør der højst tilføjes to andre målretningskriterier. Det er for at rækkevidden på annoncerne ikke bliver indsnævret for meget. De valgte målretningskriterier kan for eksempel være brancher, virksomheder, udvalgte kompetencer, jobtitler eller endda antal års erfaring og anciennitet. 

TIP! Ekskludering er også et vigtigt segmenteringsværktøj. Her kan du for eksempel ekskludere konkurrenter samt din egen virksomhed. For nogle virksomheder kan det også være en god idé at ekskludere ud fra et par af parametrene, for at få en mere specifik målgruppe.  

Din målgruppe skal hverken være for snæver eller for bred. Optimalt set skal en målgruppe gerne være på omkring de 50.000 personer, for at sikre at LinkedIn kan vise annoncerne til tilstrækkeligt mange mennesker. Hvis der for få mennesker i målgruppen, er der en risiko for at den ikke opnår gode resultater. 

Facebook annoncering er meget sammenligneligt med LinkedIn annoncering. For på de to platforme er det en rigtig god idé at lave flere forskellige målgrupper og derefter teste dem af. På den måde kan annoncører ret hurtigt danne sig et overblik over hvilke annoncer der klarer sig bedst, og selvfølgelig slukke for dem, der ikke præsterer som de skal. 

Der er mange måder hvorpå du kan finde frem til den rigtige målgruppe. En af dem er at målrette dem baseret på deres professionelle interesser, så du kan finde frem til dem der kunne være interesserede i dit produkt eller din ydelse. LinkedIn har dataen fra vores adfærd på LinkedIn; altså hvad vi liker, deler og kommenterer. På den måde har de samlet en stor mængde data om alle deres brugere. 

 

Målgruppe til linkedin markedsføring

 

Målgrupper på LinkedIn

Målgrupper er noget af det vigtigste ved annoncering, da det er den rette segmentering der sørger for at dine annoncer vises til de rigtige personer. Hvis målgruppen er forkert, er det fuldstændig ligemeget hvor flotte og gennemarbejdede dine annoncer er, for det er ikke de rette personer der ser dem. Men målgrupper er mange ting, og mulighederne med dem er rigtig mange. 

På LinkedIn er det bedst at have en målgruppe over 50.000 brugere, hvilket svarer til ca. 2% af de danske LinkedIn-profiler. Hvis der er færre end det, bliver det simpelthen for svært for LinkedIn at vise dine annoncer til de rette personer. 

Du kan vælge at skabe din målgruppe fra bunden ved at indtaste demografi, eller du kan bruge eget data for at ramme dem, der i forvejen kender til dig. Det er også muligt at vælge en af LinkedIns målgruppeskabeloner, hvis du er ny i LinkedIn annoncering eller bare gerne vil nå ud til en større målgruppe. 

 

Matched audience

Matched audience betyder at du kan re-engagere gamle kunder, besøgende på dit website samt dine egne kundelister. Her skal du bruge LinkedIn Insight Tag eller en liste med dine kunder for at kunne gøre brug af de mange muligheder som lookalike audience, audience template og retargeting

 

Lookalike audience

Et lookalike audience er en målgruppe, der finder frem til personer der minder om dine eksisterende kunder. Det kan blandt andet gøres ved at du uploader en kundeliste, som LinkedIn så vil forsøge at matche med profiler og derefter finde brugere der minder om dem. 

Du kan også bruge data fra dit Insight Tag, der er et stykke kode, der skal placeres på din hjemmeside. Du kan bruge dataen fra dit Insight Tag til at finde frem til personer, der minder om dem der har udvist interesse for din virksomhed. 

Lookalike er en meget værdifuld målgruppe, da den datadrevne tilgang til udfyldelsen af målgruppen sikrer at din målgruppen vil kende til dig og din virksomhed. Jo længere en målgruppe er i købsrejsen, jo større sandsynlighed er der for at de konverterer. 

 

Audience template

Audience templates er skabeloner af målgrupper, som annoncører kan bruge, hvis de måske stadig er nye i LinkedIn annoncering, og ikke har helt styr på målretning af målgruppen. Her indtaster du hvilken type person du leder efter, og LinkedIn matcher din søgning op med en Audience Template. Men funktionen kan også være god for erfarne annoncører, der er på udkig efter en ny målgruppe. 

 

And/or targeting

And/or targeting er en relativt ny tilføjelse til LinkedIn annoncering, selvom det er en gammel kending for dem der kender til Facebook annoncering. Med funktionen kan du nu kombinere forskellige parametre, og dermed indsnævre din målgruppe på den rigtige måde, så den bliver endnu mere specifik for din virksomhed. Selvom “eller” faktisk udvider målgruppen, undgår du at gå glip af en del af målgruppen på grund af bagateller som en forkert angivet titel eller anciennitet. 

Det er ikke alle der indtaster den rette titel, selvom de faktisk har et vist niveau i virksomheden. Derfor kan du nu kombinere flere parametre for at få fat i de helt rigtige i din målgruppen. 

 

Step 5: Vælg mellem forskellige annonceformater

Når de bagvedliggende faktorer som målsætning og målgruppe er på plads, skal annoncøren beslutte sig for selve annonceformatet. Der er flere forskellige formater at vælge imellem, og nogle annonceformaters tilgængelighed kommer an på den valgte målsætning. Det er derfor slet ikke sikkert at alle annonceformater er tilgængelige, når du er ved at oprette en annonce.

Som eksempel kan du kun vælge videoannonce, hvis din målsætning er videovisninger. Derfor skal du i visse tilfælde overveje at tilpasse annonceformatet til den ønskede målsætning eller omvendt, for det er langt fra sikkert at du kan kombinere dem på den måde du ønsker. 

 

annonceformater for din linkedin annoncer

 

Tekstannonce

Tekstannoncer er en lille annonce, der vises i topbanneret på LinkedIn eller ude i højre side af nyhedsfeedet. For det meste består annoncen af en overskrift på 25 tegn, efterfulgt af en kort tekst på 75 tegn og muligvis et lille billede (100×100). Tekstannoncen er god til de helt korte budskaber som jobsøgningsannoncer, hvor der ikke skal fortælles en masse informationer. 

Tekstannoncerne er kun tilgængelige på desktop. 

 

Videoannonce

Videoannoncer er ofte den type annonce der performer bedst på LinkedIn, præcis ligesom de gør på andre platforme. Levende billeder visualiserer og giver et budskab mere blikfang, og brugerne vil ofte interagere mere med videoer end med almindelige billeder, da de simpelthen ligger bedre mærke til dem. 

Videoannoncer kan have en længde på helt op til 30 minutter, men som oftest ligger de bedst præsterende annoncer på omkring 30 sekunder. Det er igen præcis ligesom på Facebook, hvor budskabet skal fortælles kort og præcist for at virke bedst. 

 

Displayannonce

Displayannoncer er placeret i højre kolonne på desktop, og kan heller ikke ses fra mobil ligesom tekstannoncen. Displayannoncerne har dog den fordel at de kan tilpasses til den enkelte bruger. Det gør den ved at at bruge information fra brugerens profil for at personliggøre annoncen. På samme måde som andre typer af dynamiske annoncer skiller sig ud ved at tilpasse sig den enkelte, er Displayannoncer mere iøjnefaldende end statiske annoncer, og kan derfor have en rigtig god effekt. 

 

Karusselannonce

Karusselformatet er en gammel kending for de fleste annoncører. Her kan brugeren swipe sig gennem flere forskellige billeder, og annoncører kan være kreative med at formidle budskabet på flere forskellige måder.

Karusselannoncer kan maksimalt indeholde 10 billeder, hvilket også skaber mange kreative muligheder med overlappende billeder og brug af storytelling på nye måder. 

 

Sponsoreret indhold

Det er også muligt for annoncører at bruge et eksisterende opslag fra virksomhedens LinkedInprofil, men de kan også sagtens oprette et helt nyt opslag kun til annoncen. Opslaget kan bestå af enten et tekstopslag, en video, billede, online formularer, karusseller eller andet. Sponsoreret indhold befinder sig i nyhedsfeedet imellem de almindelige, organiske opslag. 

De sponsorerede annoncer kan blandt andet være med til at øge kendskabet til virksomheden, og sætte skub til leadgenereringen, hvis den er begyndt at halte lidt.

 

Sponsorerede InMails

Sponsorerede InMails fungerer som en sponsoreret besked, der sendes til brugerne når de er aktive. Det gør LinkedIn for at sikre sig at mange flere åbner de sponsorerede InMails, for når folk er aktive får de en notifikation der er svær at ignorere. Blev InMailen sendt mens personen ikke var aktiv, er der slet ikke så stor chance for at de ville blive læst. 

TIP! Forbrugerombudsmanden har været ude og fortælle at det er deres vurdering at sponsorerede InMails skal klassificeres som spam. Det er fordi InMails betegnes som elektronisk post og derfor er på linje med de regler der gælder for e-mail markedsføring. På trods af at det står i LinkedIns retningslinjer, som alle brugere accepterer ved oprettelse af en profil på mediet. 

 

Lead Form Gen annonce

Lead Gen annonceformatet er ret nem at bruge, da den er forudfyldt med de informationer, som målgruppen allerede har skrevet på deres profil. På samme måde som leadannoncer på Facebook, behøver brugeren ikke at forlade platformen for at udfylde formularen, men skal bare trykke “submit” for at den sendes afsted. 

På den måde fungerer Lead Gen på præcis samme måde som leadannoncer på Facebook, hvor brugerne skriver sig op til et nyhedsbrev, en uforpligtende samtale eller et stykke gated content. 

 

Jobansøgere som kampagnemålsætning

Hvis du vælger jobansøgere som kampagnemålsætning, bliver der åbnet op for nogle annonceformater, som kun er tilgængelig ved denne målsætning.

 

jobopslag med linkedin markedsføring

 

Step 7: Placering

Du har mulighed for at nå ud til 25% flere i din målgruppe ved at annoncere på LinkedIn og deres partneres apps og hjemmesider.

Du har mulighed for at ekskludere bestemte apps og hjemmesider, hvis der er specifikke steder du ikke ønsker at dine annoncer skal dukke op.

placering linkedin annoncering

 

Step 8: Budget og tidsplan 

På LinkedIn kan du angive et dagligt budget, et samlet budget for hele din kampagne eller vælge en budgivning, der betyder at du kan angive det maksimale beløb du vil betale pr. klik (CPC) eller for 1000 eksponeringer (CPM). 

LinkedIn har angivet et minimumsbudget på 60 kr. om dagen, så hvis du ikke har budget til det, kan du ikke annoncere på LinkedIn. 

 

Budget og tidsplan for din LinkedIn kampagne

 

Men hvad koster LinkedIn annoncering så?

Generelt set er annoncering på LinkedIn en del dyrere end annoncering på andre platforme. Det betyder blandt andet at annoncører skal forvente at bruge et højere budget på Linkedin, for at de kan opnå samme resultater som de ville kunne på Facebook. Kører man med et for lavt budget på LinkedIn, kan resultaterne forringes en del. 

LinkedIn foreslår altid et budinterval eller et niveau for annoncøren, der fungerer som et skøn baseret på de konkurrerende bud fra andre annoncører, der også gerne vil ramme den samme målgruppe med deres annoncering. 

Præcis ligesom med så mange andre annonceringsplatforme, giver LinkedIn dig også flere og bedre resultater, jo mere budget man er villig til at bruge på annonceringen. 

 

Step 9: Konverteringssporing på LinkedIn

 

Step 10: Den løbende optimering af din LinkedIn markedsføring

 

Fordele ved LinkedIn annoncering

Der er altid både fordele og ulemper ved at annoncere på en platform. På LinkedIn kan man få fat i virksomheder på en professionel platform, men det er også vigtigt at huske på at medarbejderne fra virksomhederne også befinder sig på andre platforme. Eftersom langt de fleste også har en Facebookprofil, måske også Instagram og Snapchat – har annoncører mange muligheder for at blive eksponeret over for deres brugere. 

På Facebook er det muligt at målrette efter virksomheder ved at bruge virksomhedsdata, og derfor er Facebook også blevet en rigtig stor spiller på B2B-markedet, når det kommer til annoncering. 

LinkedIn i samspil med andre annonceplatforme er også en oplagt mulighed, og det er altid en god idé at opbygge et marketingflow hvor forskellige platforme spiller sammen og bidrager med det de hver især er bedst til.   

 

Ulemper ved annoncering på LinkedIn

På grund af LinkedIns mere begrænsede interesse-målretning, kan det være svært for nogle virksomheder at målrette deres målgruppe baseret på interesser. 

Det kan også være svært for nogle virksomheder med begrænset budget at komme i gang med LinkedIn annoncering, da de har et minimumsbeløb pr. dag på 60 kr. og at resultaterne generelt er dyrere at opnå end på andre platforme. Dog skal der ikke blot tænkes ROAS uden også at tænke livstidsværdi på kunder, der er rekrutteret fra forskellige platforme. Måske vil du opleve at kunder der kommer fra annoncering på LinkedIn, har en højere customer lifetime value end dem du får via Google Ads eller Facebook annoncering.

Det er heller ikke alle virksomheder, der kan opnå gode resultater med LinkedIn annoncering. Platformen er ikke relevant for alle webshops eller mindre B2C-virksomheder, hvis formål er direkte salg. Der kan dog sagtens være B2C cases, hvor LinkedIn annoncering vil give god mening.

 

LinkedIn strategier til din markedsføring

Med denne strategi bruger du LinkedIn annoncering til at målrette folk, der allerede har kendskab til din virksomhed og som har besøgt din hjemmeside (eller måske specifikke landingpages). 

På den måde ved du at de er interesserede i jeres produkt og i jer som virksomhed, og kan udelukkende bruge jeres annoncekroner på LinkedIn til at målrette et varmt publikum. 

  • Account based marketing

Ved at bruge Account based marketing kan du udvælge de virksomheder, stillinger eller det niveau af anciennitet, som du er mest interesseret i at få fat på. På den måde kan annoncekronerne bruges på den mest effektive måde, så dine annoncer rammer de rigtige. 

Ved at fokusere på et bestemt stillingsniveau kan du også sikre dig, at annoncerne rammer brugere med den rette beslutningsgrad i virksomheden. Hvis du vælger virksomheder inden for samme branche, kan budskabet også personliggøres til netop dem og deres behov. 

Har du hørt om Social selling? Social selling handler om at få de potentielle købere til at lære dig at kende, kunne lide dig og blive interesseret i dit produkt. Det er med det formål at få din potentielle kunde til at tænke på dig, når de står og skal bruge dit produkt eller din service. For så er det dig de tænker på og kontakter, når behovet opstår. 

LinkedIn er nærmest bygget til Social selling, da virksomheder og personlige profiler blandes i stor stil på LinkedIn. Salg handler om at opbygge relationer, og her er Social selling-teknikkerne oplagte. Du skal give din målgruppe relevant viden og værdi, i en personlig video, hvor de lærer dig at kende og kan interagere med dig. Herefter er håbet at de vil kontakte dig, og så er det op til dig at få dem konverteret om til kunder. 

Det vigtigste at huske på er at videoen skal udsendes fra en personlig profil og ikke fra virksomhedens LinkedIn-profil. Den personlige profil forstærker det personlige budskab og vil derfor virke meget bedre end en upersonlig video fra en virksomhedsprofil. 

 

LinkedIn i samspil med andre annonceringsplatforme

LinkedIn annoncering fungerer godt som supplement til andre annonceringsplatforme, da de forskellige medier kan ramme potentielle kunder når de er på forskellige steder i kunderejsen. Her kan LinkedIn være med til at skabe behovet, der får den potentielle kunde til at besøge hjemmesiden for at søge mere information.  

Hvis annoncører supplerer deres LinkedIn annoncering med for eksempel Facebook annoncering eller Google Ads, kan kampagnerne få fat i kunderne, uanset om de befinder sig på Facebook eller LinkedIn, og når de søger efter specifikke keywords på Google. LinkedIn skal ses som en af de mange gode online annonceringsmuligheder derude, og som især er relevant for virksomheder med interesse i andre virksomheder. 

 

Kom i gang med LinkedIn annoncering

Nu har du lært om hvor effektiv LinkedIn annoncering kan være, når du har styr på målretning, målgruppe og vælger de rigtige annonceformater og kreativer. Her til sidst kan du læse en tjekliste til de vigtigste ting, der skal være styr på inden du går i gang med at annoncere på LinkedIn: 

  • Installér et Insight Tag på din hjemmeside
  • Sørg for at din virksomhedsprofil er udfyldt med opdaterede billeder og oplysninger
  • Overvej at bruge din privatprofil til din annoncering 
  • Upload kundelister, eller find frem til din kernemålgruppe
  • Planlæg en strategi inden du går i gang
  • Evaluér løbende på annoncernes performance
  • Supplér din LinkedIn annoncering med andre platforme

 

Husk skarpe kreativer til din LinkedIn markedsføring

Gode kreativer i form af videoer, billeder, grafik og animation der spiller er afgørende for god performance med din LinkedIn annoncering. Tiden hvor halvslatne kreativer godt kunne skab en udmærker resultater er slut. Annoncering på LinkedIn er ikke en magisk pille

Videoproduktion

Glem alt om stock photos og kedelige produktbilleder

 

Alternativer til annoncering på LinkedIn

Facebook annoncering

Google Ads

Google Search Ads

Google Display Ads

Youtube annoncering

Søgemaskineoptimering

E-mail markedsføring

Spotify Ads

Skal vi samarbejde?

    Skal vi tage en snak?

      Er du ikke til formularer?

      Så giv os et kald på 30 55 56 11
      Eller skriv til info@makeitmedia.dk