fbpx
 

SoMe Up – Nye Instagram-opdateringer, som gør livet lettere for SoMe-manageren

SoMe Up – Nye Instagram-opdateringer, som gør livet lettere for SoMe-manageren

Instagram er netop kommet med to forsinkede julegaver, som helt sikkert vil glæde samtlige virksomheder, der aktivt bruger social media som et marketingsværktøj. De to opdateringer kommer nemlig til at gøre arbejdet med at vedligeholde virksomhedens side(r) og poste indhold væsentligt nemmere.

 

Ét opslag, mange konti

 

Den ene af opdateringerne gør det nemt for dig, hvis virksomhed har flere kontoer, hvor der fra tid til anden forekommer overlap i det indhold, som skal udgives. Den nye opdatering gør det nemlig muligt at udgive et opslag på flere konti på samme tid. Den nye feature blev allerede spottet i december, hvor den blev testet i første omgang, men nu er den altså at finde permanent på platformen.

Modtagelsen af den nye opdatering har været blandet. Social media managers som skal vedligeholde flere konti hilser den velkommen, for den kan uden tvivl være med til at gøre deres arbejde nemmere.

Men skeptikere spekulerer i, hvad opdateringen mon kommer til at betyde for indholdet på Instagram. For selvom det uden tvivl gør det nemmere at poste endnu mere indhold på platformen, så går bekymringen på om indholdet vil blive mere ensformigt, nu hvor opslag nemt kan duplikeres? Vil brugerne kunne lide det?

Det hele handler jo også selvfølgelig om, hvor god du og din virksomhed er til at vurdere jeres publikum og crossover-potentialet mellem jeres forskellige målgrupper. Er i gode til dette – så er der flere gode muligheder at komme efter.

For store firmaer med stærke brands er den nye opdatering uden tvivl en god ting, for med den kan man nemmere sikre, at der ikke bliver sendt opslag ud med fejl eller information, som går imod brandets samlede udtryk. Samtidig gør opdateringen det muligt at effektivisere den tid, som firmaerne normalt bruger på at skabe og opslå indhold.

 

Video, video, video

 

I sidste måned lavede Instagram helt stille og uden postyr en opdatering til deres API, som endelig gør det muligt for virksomheder at planlægge videoopslag direkte.

Tidligere har Instagrams API kun gjort det muligt at planlægge opslag med et enkelt billede, men nu er den altså blevet ændret således at tredjepartstjenester og apps, nu kan tale sammen med platformen og planlægge videoopslag. Det er indtil videre kun muligt for virksomhedsprofiler at benytte, men har dit firma endnu ikke sådan en, så er det heldigvis ganske nemt at skifte til.

Ligesom med planlægning af foto-opslag, skal du benytte en form for social media management app, som eksempelvis Buffer, Hootsuite eller Social Report, for at kunne gøre brug af den nye funktion.

Med den nye funktion, følger selvfølgelig også nye regler og Instagram har på deres hjemmeside udspecificeret reglerne for videoplanlægningen – det er eksempelvis regler for filtyper, lyd, billedstørrelse, bitrate og koder.

En del af reglerne er nye, men videoens tidsbegrænsning og filstørrelsen på den er den samme, som Instagram har haft som standard hele tiden. Reglerne er omfattende, men det lader heldigvis til, at de fleste af restriktionerne bliver implementeret hos social media management-tjenesterne.

Det er helt sikkert, at muligheden for direkte at kunne planlægge videoer på Instagram kommer til at gøre en kæmpe forskel for alle, der arbejder professionelt med social media.

Førhen har det været praktisk talt umuligt at poste video i weekenden eller på tidspunkter uden for den normale arbejdstid, fordi det har skulle gøres manuelt. Men med den nye planlægningsfunktion bliver det muligt, og det giver mere tid og plads hos virksomhederne.

Det eneste Instagram mangler nu er, at gøre det muligt også at poste opslag med flere billeder via deres API, og så selvfølgelig gøre det muligt for social media managers at undgå Instagram-appen helt i deres arbejde, når der skal postes opslag.

Men hvornår det sker, er der ingen der endnu ved. Så indtil videre må vi blot nyde, at marketingsarbejdet på social media, trods alt, er blevet lidt nemmere.