fbpx
 

SoMe Up – Annoncører skal vinke farvel til relevansscoren

SoMe Up – Annoncører skal vinke farvel til relevansscoren

Nu har Facebook igen meldt sig på banen med en ændring, der kan gøre livet lettere for dig, som annoncerer på Facebook – og særligt dig, som kan have svært ved at aflæse og forstå resultaterne bag annoncernes effektivitet.

 

Farvel til relevansscoren

 

Jo mere engagement og positiv modtagelse din annonce får, jo højere en relevansscore. Det er Facebooks nuværende måde at fortælle dig, om du udfører et godt stykke arbejde eller ej.

Den indikerer med andre ord, hvor relevant din annonce er for din målgruppe. Og det gør den ved at bruge en skala fra 1-10.

Er din annonce mindre relevant for dem, som du målretter mod, suger Facebook flere af dine annoncekroner til sig for at levere den til målgruppen – og viser den samtidig langt sjældnere. Men er din annonce i stedet utrolig relevant for din målgruppe, belønner platformen dig ved at bruge færre annoncekroner og viser den langt oftere.

Og lige nu kører den på annonceniveau og som kun én måling – men det vil ændre sig i de kommende måneder.

Den nuværende relevansscore giver nemlig ikke annoncørerne tilstrækkeligt nok indblik i effektiviteten bag – og det har altså fået Facebook til at kigge mod andre alternativer.

Så fra den 30. april kan du vinke farvel til relevansscoren og i stedet benytte dig af tre andre vejledende målinger, når du skal forstå resultaterne af dine annoncer på Facebook.

Lad os tage et kig på dem.

  • Den første måling, der vil blive tilføjet, er Quality ranking. Den måler kvaliteten af din annonce i forhold til de andre, der konkurrerer om den samme målgruppe. Så hvis din quality ranking halter, betyder det, at dine konkurrenter skaber bedre annoncer end dig. En god idé kunne her være at spørge sig selv, om annoncen kan blive mere relevant for dem, som man målretter mod? Er budskabet kortfattet og tydeligt? Opfordrer annoncen til en handling?

 

  • Engagement rate ranking er den anden måling, der vil blive tilføjet. Den beregnes på samme måde som den første og måler din annonces engagementniveau i forhold til de andre, der også konkurrerer om den samme målgruppe. Så hvad skal du gøre, hvis du er bekymret for annoncens egagement rate? Du kan vælge at fokusere på de elementer, der får brugerne til at stoppe ved din annonce og foretage en handling. Måske skal du erstatte dit billede med en video eller GIF? Kan du lave en mere fængende Call-To-Action-knap?

 

  • Og endelig, har vi den tredje og sidste måling Conversion rate ranking. Den måler din annonces konverteringsfrekvens i forhold til de andre, der kører efter samme kampagnemål og konkurrerer om den samme målgruppe. Så hvis du ønsker at forbedre denne måling, må du kigge på brugernes klik. Det vil sige, at når du eksempelvis benytter lead annoncer, indeholder din formular så for mange felter? Eller bruger du en landingsside, der klart uddyber det samme budskab, som du adresserede i annoncen?

 

Uanset giver de tre nye tilføjelser dig mulighed for at skabe en langt bedre forståelse af resultaterne af dine annoncer, end tilfældet var med relevansscoren. Samtidig kan du ligeledes få et bedre indblik i, hvordan bestemte ændringer i dine annonceaktiver, målretning og den efterfølgende klikoplevelse er med til at påvirke og muligvis forbedre præstationen af dine kampagner.

 

Seks forsvinder og nye kommer til

 

Vi er ikke helt færdige endnu. I forlængelse af relevansscoren har Facebook også valgt at fjerne seks andre målinger for at erstatte dem med mere brugbare de kommende måneder.

Mastodonten forklarer, at de ofte forsøger at opdatere parametrene ved at fjerne dem, der ikke længere er brugbare for annoncørerne og erstatter dem med mere effektive måleværktøjer.

Så hvilke målinger er der tale om?

  • Du kommer til at sige farvel til Gemte tilbud og Pris pr. gemt tilbud. Facebook har nemlig besluttet at erstatte disse målinger med en ny kaldet Post Saved – en måling, der angiver det samlede antal gange din annonce er blevet gemt. Det vil sige, at den tæller antallet af gange, din annonce er blevet gemt af personer, der ønsker at genoptage den på et senere tidspunkt. Du kan altså bruge denne måling til at sammenligne med andre annoncer på tværs af dine kampagner.

 

  • Derudover er der tale om Beskedsvar og Pris pr. beskedsvar. Disse to målinger bliver erstattet med Nye beskedforbindelser og Startede beskedsamtaler. Du vil stadig have mulighed for at måle dine resultater ud fra nye og eksisterende samtaler, men de opdaterede funktioner vil have et større fokus på nye konverteringer, der er startet af personer, som aldrig før har sendt en besked til virksomheden og beskedsamtaler, der først er startet efter en periode med inaktivitet fra brugerens side.

 

  • Endelig er der tale om Annonceafkast fra køb i mobilapp og Annonceafkast fra køb på website. Indsigterne i annonceafkasten, også kaldet ROAS, som bruges til at måle effekten af din markedsføring, vil nu blive samlet på tværs af enheder. Tidligere blev de specificeret ud fra enheder – det vil sige ud fra mobil, website og Facebook-platform. Men da brugernes købsrejser smelter mere og mere sammen på tværs af enheder og bliver langt mere omnichannel, vil målingen af ROAS være størst til gavn, når den forenes til bare én holistisk måling – Annonceafkast fra køb.

 

Hvorfor er det relevant?

 

Ovenstående ændringer er formentlig designet til at gøre livet lettere for annoncørerne på Facebook. Men der er ingen tvivl om, at det også vil komme Facebook til gode, da en forbedret indsigt i præstationerne af annoncerne kan bidrage til et højere Ad Spend på platformen.

Samtidig ønsker Facebook, at du opretter de bedste annoncer. For jo bedre dine annoncer er, desto bedre er brugeroplevelsen. Og jo bedre en brugeroplevelse, jo mere plads har Facebook til at vokse.

Men på trods af det, vil ændringerne formentlig gøre forståelsen af resultaterne en del nemmere for SoMe-manageren, da man nu får en mere detaljeret indsigt i effektiviteten bag annoncerne. Tidligere har mange annoncører nemlig opfattet relevansscoren som lidt af en gråzone grundet en manglende forståelse for funktionen bag, og hvordan man skal forbedre den.

Vi er i hvert fald særligt begejstret over ændringerne, da disse målinger kan tilbyde en del mere information end tilfældet er nu. Og det er i hvert fald ændringer, der er værd at bemærke. For på længere sigt skal du måske overveje, hvordan de skal passe ind i dine analyseresultater på Facebook.

Er du klar til at give slip på relevansscoren?