fbpx
 

SoMe Up – Derfor skal du bruge video på de sociale medier

SoMe Up – Derfor skal du bruge video på de sociale medier

Du har hørt det før – video er nøglen til succesfuld markedsføring på de sociale medier.

Hvis du ikke allerede har overvejet at tilføje video til dine annoncer, så går du sandsynligvis glip af en lang række af fordele.

I dag ser folk utallige videoer på de sociale medier. De deles både med familie, venner og kollegaer. Det giver dig en kæmpe mulighed for at sprede kendskabet til dit brand. Så begynd allerede nu med at skabe unikke og informative videoer til din virksomhed.

Er du stadig ikke sikker på fordelene ved video, og potentialet det kan bringe din virksomhed? Nedenfor har vi samlet en række bud på, hvorfor du skal bruge video på de sociale medier.

 

Video øger din konvertering

 

Hvis du tænker over det, så er effektiviteten af video ikke særlig overraskende. Synssansen er trods alt den mest dominerende sans af dem alle. Og tilføjer du bevægende billeder kan du øge engagementet for din virksomhed massivt.

Video kan dermed være et vigtigt fundament, hvis du ønsker at booste dine konverteringer. Mere præcist kan en video øge antallet af brugere, der vælger at foretage en handling, som er værdifuld for din virksomhed.

Det kan eksempelvis være en bruger, der køber dit produkt, kontakter din virksomhed eller tilmelder sig dit nyhedsbrev.

Vær dog opmærksom på, at alle interaktioner du får på din video selvfølgelig ikke vil være konverteringer eller salg. Størstedelen vil snarere være en række små skridt på vejen dertil. Det vil sige små skridt, hvor brugerne i første omgang vælger at enten like, kommentere eller dele dit indhold.

 

Video ranker højt på ROI

 

Tro det eller ej. Det kan blive bedre endnu. Videoer giver ligeledes et højt afkast (ROI). Mere præcist er det helt op til 83 procent af en række adspurgte virksomheder, der mener, at videoer er vejen frem til en høj ROI.

Du kan desuden finde en lang række af online videoredigeringsværktøjer, der kan hjælpe dig på vej med selv at skabe kreative og fængende videoer til din virksomhed.

Til trods for at videoproduktion ikke altid er den nemmeste eller billigste løsning, så er det helt bestemt dét værd.

Men bare rolig. Dine videoer behøver ikke nødvendigvis at være perfekte. Det er nemlig indholdet, der i sidste ende betyder noget. Tidligere studier viser, at brugerne mister interessen til videoen, når budskabet ikke er klart eller tydeligt nok. Det vil sige, at lav kvalitet og dårligt design ikke betyder lige så meget, som ringe forklaring af produkt eller service.

Vi anbefaler dog altid at dine annoncer skal være spændende, engagerende og fristende, hvis du vil have, at brugerne skal stoppe ved netop din annonce.

For at hjælpe dig lidt på vej, kan du her læse 5 tips til, hvordan du kan forbedre dine videoer på sociale medier.

 

Video appellerer til brugere på farten

 

Video og mobil går hånd i hånd. Vi er efterhånden vant til at bruge vores mobil, og vi har den med os næsten alle steder. Faktisk er det helt op til 90 procent af brugerne, der ser videoer på deres mobil. Det giver dig rig mulighed for at nå din målgruppe på det helt rigtige tidspunkt – når de er på farten.

Da folk elsker at se videoer på farten samtidig med at antallet af smartphone-brugere vokser, bliver dit publikum kun større og større. Og det er derfor vigtigt at fange din målgruppe, hvor de ikke har travlt med alt muligt andet.

Det er her vigtigt at tilføje en “Call-to-action” i din video. Gerne i form af en knap med et link eller en handling, du ønsker, at dine kunder skal tage efter at have set videoen. Det kunne eksempelvis være “bestil en tid allerede nu” eller “vil du vide mere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev”.

 

Videoer kan forklare alt!

 

Udnyt videoer til at præsentere dig selv, dit produkt eller din service.

Video kan være effektiv til at vise brugerne, hvem du er, og hvad din virksomhed står for. På den måde giver du brugerne et indtryk af, at der faktisk sidder rigtige mennesker bag skærmen. Og det skaber både tillid og troværdighed.

I bund og grund kan du bruge videoer på mange forskellige måder, når det kommer til at kommunikere via de sociale medier. For at komme med en række eksempler kan du bl.a. vælge at præsentere dig selv, dine ansatte og din virksomhed eller vejlede dine kunder i, hvordan de skal bruge dine produkter.

Med videoer kan du forklare det meste, og så længe du har et underholdende, informerende, eller på anden måde “givende” indhold i din video, vil der være grundlag for at brugerne vil interagere med netop dit opslag.

 

Derfor skal du bruge video

 

Brugerne scroller hurtigt igennem tidslinjen i deres søgen efter interessant indhold, og med en video har du en fordel, da den fanger brugernes opmærksom langt bedre end almindelige billeder.

Det er let at dele, let at fordøje og det er det mest engagerende indholdsformat, der findes. Du kan altså interagere og engagere dig med dine kunder på en sådan måde, at det får dem til at føle, at du taler direkte til dem.

Og når du beslutter dig for at bruge video i din online markedsføring vil ikke kun din troværdighed stige men ligeledes konverteringsgrad.

Det er bare at komme i gang med din første video. Er du dog stadig i tvivl om, hvordan du skal gribe det an?

Vi kan hjælpe dig med produktionen af alt inden for video på de sociale medier. Vi producerer reklamefilm, præsentationsvideoer, drone-videoer, produktvideoer, profilfilm og meget, meget mere.

Kontakt os for at høre mere.