fbpx
 

SoMe Up – Udnytter du dit fulde potentiale på Instagram?

Instagram opdateringer

SoMe Up – Udnytter du dit fulde potentiale på Instagram?

Som virksomhed er der efterhånden mange platforme, man skal forholde sig til – og være til stede på. Men er det i virkeligheden nødvendigt at være repræsenteret alle steder, eller er der steder, hvor det giver bedre mening at være end andre?

Det korte svar er: selvfølgelig er der det. Det lange svar kræver en grundigere gennemgang af virksomhedens brand og en undersøgelse af, hvad virksomheden i det hele taget ønsker at få ud af sin tilstedeværelse på de sociale medier. Forskellige platforme er gode til forskellige ting.

Facebook kan dog være svær at komme udenom – den er trods alt det største sociale netværk i verden – og der eksisterer efterhånden en klar forventning fra forbrugeren om, at virksomhederne selvfølgelig skal være til stede på den også.

Men selvom Facebook er et must, kan det godt betale sig at kigge nærmere på eksempelvis Instagram, som i løbet af de seneste par år har udviklet sig til at blive en stærk medspiller for virksomhederne.

 

Instagram for virksomheder

 

Ifølge socialmediatoday.com følger 80% af alle Instagrams brugere en virksomhed (på Instagram) og hele 65% af de bedst præsterende opslag indeholder produkter. Det tyder altså på, at Instagrams brugere er glade for at følge med hos virksomhederne.

Instagram har også den tydelige fordel for brands og virksomheder, at mediet er bygget op omkring grafik, billeder og video, hvilket gør det nemt at skabe fængende og smukke opslag, som udtrykker en stærk identitet. Det afspejler sig naturligvis også i den højere rækkevidde og interaktion, man finder på platformen – billeder og korte videoer er godt blikfang og taler ofte nemmere til flere end tekst gør.

Der er selvfølgelig også ulemper ved platformen, og de kan være vigtige at tage med i sine overvejelser. Er det eksempelvis vigtigt for dit brand eller virksomhed at have høj CTR (klikrate), så er Instagram ikke platformen, du skal opnå det igennem – det er nemlig ikke muligt at have klikbare links i billedteksten.

Til gengæld er Instagram i løbet af dette år kommet med flere nye opdateringer, som gør det stadigt mere attraktivt for virksomheder at benytte platformen.

 

2018’s bedste Instagram opdateringer

 

Instagram udvikler sig lynhurtigt, og det kan svært at holde styr på præcis, hvilke opdateringer du skal have med i planlægningen af 2019’s marketingsstrategi. Her kommer syv af de bedste:

  1. IGTV

Tilbage i juni lancerede Instagram IGTV og gav på den måde brugerne mulighed for at kunne dele længere videoer med deres følgere. IGTV kan bruges til at interagere med din følgerskare og opbygge både den og dit brand – det kræver dog, at du tænker grundigt over, hvordan dine videoer kan skabe værdi for seerne.

  1. Reklamer i Stories

Med 400 millioner daglige brugere er Instagrams Stories-format klart en af platformens mest populære opdateringer, og i år fik virksomhederne så også mulighed for at kunne udnytte Stories til promovering. I Stories Ads kan virksomheder indsætte reklamer i fuld skærmstørrelse mellem de almindelige stories fra andre brugere, man følger.

Udfordringen her er at få forbrugernes opmærksomhed i løbet af de få sekunder, der er til rådighed og sætter nye krav til reklamernes udformning.

  1. Shopping tags

Shopping tags gør det muligt at tagge og highlighte udvalgte produkter i billedet og linke det til deres website. Det gør bevægelsen fra potentiel køber til kunde nemmere, kortere og mere glidende.

  1. Interaktionsværktøjer

I år kom også flere muligheder for at interagere med sine følgere via Stories. Instagram introducerede i starten af året interaktive klistermærker, så du nu kan lave meningsmålinger blandt dine følgere, stille eller få stillet spørgsmål, og benytte emoji-sliders.

  1. IG-verifikation

Det nærmest sagnomspundne verifikations-badge blev i år også lettere tilgængeligt for almindelige brugere og dermed også virksomheder, som kan bruge det til at skabe større troværdighed.

  1. @mention

Endnu en brugbar opdatering til Stories! Med den nye @mention-opdating er det blevet nemmere at dele stories, hvori du er blevet nævnt. Det er smart for virksomheder, som nu nemmere kan dele stories, hvori eksempelvis deres produkter er vist og nævnt.

  1. Profilhashtags

I marts blev det muligt at tilføje klikbare hashtags til din profilbiografi. Det gør det muligt at promovere eksempelvis kampagne-hashtags direkte fra din bio og på den måde øge trafikken på din profil yderligere.

 

Dette er blot nogle af de mange opdateringer, som indtil videre er kommet i år, men som det ser ud nu, kan det nærmest ikke betale sig at ignorere Instagram i 2019, hvis man som virksomhed er interesseret i at opbygge sit brand og interagere med sin målgruppe.