Annoncering-på-Pinterest-i-DK

20. september 2019


Så skete det endelig. Nu kan du nemlig oprette sponsorerede pins, der både øger salg og tiltrækker nye kunder på Pinterest.

Pinterest annoncering er nemlig for nyligt kommet til Danmark, og det er særligt relevant for virksomheder, der stræber efter en visuel identitet, der potentielt kan hjælpe med at få flere kunder.

I podcasten gennemgår Nicoline og Louise de nyeste tendenser inden for markedsføring og sociale medier. På maks. 10 minutter kommer vi i hvert afsnit ind på fordele og ulemper ved dagens emne, og hvad det betyder for virksomheder. Lyt med og bliv klogere!


En visuel søgemaskine med fokus på billeder


Du har formentlig hørt om Pinterest før, men måske er du ikke helt sikker på, hvad mediet helt præcist indebærer?

Ganske kort er Pinterest et socialt medie (eller måske snarere en visuel søgemaskine) med fokus på deling af billeder.

Platformen har naturligvis nogle ligheder med det sociale medie Instagram, men skiller sig ud, da du på Pinterest “pinner” et opslag, der så har lettere ved at komme ud til de mange interesserede brugere på platformen.

Her søger brugerne oftest efter inspiration til både boligindretning, tøj, makeup, opskrifter og meget, meget mere.

Brugerne ønsker at opdage og drømme på Pinterest. Det handler om idéer, inspiration og dét at finde et fællesskab med andre kreative mennesker.

Og det er netop derfor, at Pinterest er et ideelt sted for virksomheder at vise deres idéer og produkter frem. På den måde kan virksomheder nemlig skabe en visuel identitet med henblik på at få flere kunder.


Er Pinterest stadig for lille til de danske virksomheder?


Umiddelbart er det kun op til 4% af den danske befolkning, der dagligt benytter sig af Pinterest. Man kan hertil spørge sig selv – er Pinterest overhovedet stor nok til at være attraktiv for danske virksomheder på nuværende tidspunkt?

Tager du alligevel 4% procent af de næsten 5,8 millioner danskere, så har du helt op til 232.000 brugere at gøre godt med. Og her kan du altså være heldig at finde en god og værdifuld portion af potentielle kunder.

En undersøgelse viser samtidig, at brugerne særligt benytter Pinterest som en form for visuel shoppingliste eller moodboard, hvor de planlægger, hvad de skal købe.

Og man kan derfor argumentere, at brugerne muligvis er mere købsorienterede end mange andre sociale medier som ved Facebook, hvor fokus i højere grad er på interaktion.

Så formår man at oprette sponsorerede pins, der samtidig er visuelt attraktive, er der en god chance for at køre succesfulde kampagner.

En god idé er altid at oprette flere forskellige sponsorerede pins, så man har mulighed for at teste, hvilke pins, der fanger hvilke målgrupper, og hvilke, der opfylder de opsatte mål.


Målretningsmuligheder


Uanset om du er en enkeltmandsvirksomhed eller repræsenterer en større virksomheder, så kan du ende med at køre succesfulde kampagner på platformen.

Ønsker du en værdifuld handling fra dine brugerne, kan du optimere kampagnen direkte efter konverteringer.

Er du mere interesseret i at teste, om Pinterest overhovedet er noget for din virksomhed, kan du i begyndelsen fokusere på trafik til din hjemmeside.

Pinterest har i hvert fald taget noget af det bedste fra både Facebook annoncering og Google Ads, når det kommer til målretning af annoncer.

Du kan bl.a. opsætte din målgruppe baseret på din pixel på hjemmesiden, målrette ud fra interesser og endnu bedre – målrette ud fra søgeord.

Og det er netop dét, der gør Pinterest rigtig interessant. 

For ved at tilføje vigtige søgeord/keyword, som dine kunder søger efter, kan du rent faktisk udvide din målretning.

Du kan med andre ord nå ud til folk, når de søger efter en specifik idé – og her giver det naturligvis mening at anvende søgeord, der har en relation til din annonce.

Hvis du eksempelvis har en virksomhed, der sælger møbler, kan det være en god idé at målrette efter personer, der søger efter “indretning”, “bolig”, “hjem” osv.

Du kender det måske allerede fra Google ads, hvor man ligeledes tilføjer søgeord ved hjælp af bredt match, sætningsmatch, eksakt og negativ match.


Befinder din målgruppe sig på Pinterest?


Pinterest kan sagtens argumenteres at være et overset medie med uudnyttet potentiale. Men som virksomhedsejer skal man naturligvis overveje, om målgruppen befinder sig på platformen, og derefter spørge sig selv om produktet eller ydelsen egner sig.

Det er ingen hemmelighed at langt størstedelen af de aktive brugere på Pinterest er kvinder – fra de helt unge til op i 50’erne. Det visuelle fokus appellerer i den grad til at kigge på moderelaterede billeder samt inspiration til boligindretning, styling og indkøb til babyer.

Men ikke nok med det, så udvider emnepaletten sig hele tiden.

Så har du et ønske om at fokusere på dette segment, er Pinterest uden tvivl et interessant medie at kigge nærmere på. 


Hvad koster annoncering på Pinterest?


Der er formentlig allerede nu mange som tænker – ja men hvad koster annoncering på Pinterest?

Og umiddelbart er annoncering på Pinterest ikke meget anderledes end andre platforme. Systemet bygger nemlig på en auktion, hvor dit bud afgør, om annoncen bliver vist.

Du styrer naturligvis dine budgetter 100 procent og vælger hertil det CPC bud, som du er villig til at betale for et klik på link.

Særligt lige nu kan det være en rigtig god idé at starte på Pinterest, da priserne er utrolig lave, når du annoncerer i Danmark.

Det skyldes simpelthen at der på nuværende tidspunkt kun er ganske få annoncører om buddet. Derfor kan du ende med at spare en masse penge, hvis du sørger for at være på Pinterest, som en af de første.

Med andre ord kan du komme i gang med at teste forskellige muligheder uden det koster dig en formue.


Derfor skal du bruge Pinterest


Pinterest er på nuværende tidspunkt et af de mest oversete medier i Danmark, og det kan potentielt give dig en unik mulighed for at udvide virksomheden, øge salg og tiltrække nye kunder.

Virksomheder har utallige muligheder for opnå forskellige mål og fortælle forskellige dele af deres historier på platformen. 

Som tidligere nævnt er brugerne nemlig interesseret i at opdage og drømme på Pinterest. Så sørger du for at give dem en god idé, er der gode chancer for, at de afprøver den. Med andre ord vil de interagere med lige netop dine sponsorerede pins.

Start evt. i de små for at se, hvilke pins, der tiltrækker sig mest opmærksomhed blandt brugerne – og som naturligvis matcher netop din virksomhed.

Tænker du at Pinterest passer til din målgruppe, så bør du helt sikkert overveje at komme ud over stepperne allerede nu.

Lyt til SoMe Up podcasten her 👇

Skal vi samarbejde?

  Skal vi tage en snak?

   Er du ikke til formularer?

   Så giv os et kald på 30 55 56 11
   Eller skriv til info@makeitmedia.dk